Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargu treneris Edgars Masaļskis ir apmierināts ar valstsvienības debitantu sniegumu pārbaudes spēlēs, taču arī viņš gaida, kad komandai varēs pievienoties vadošie vārtsargi, Elvis Merzļikins un Kristers Gudļevskis.

Kā ziņojām, nupat aizvadītajās divās pārbaudes spēlēs Norvēģijā valstsvienībā debitēja divi Latvijas hokeja virslīgas vārtsargi, hokeja kluba "Kurbads" spēlētājs Uldis Čalpa un "Zemgale/LLU" pārstāvis Reinis Petkus. Šie spēlētāji izlasei tika piesaistīti pēc tam, kad savainojumu dēļ atteica Šveices kluba "SCL Tigers" vārtsargs Ivars Punnenovs un Rīgas "Dinamo" vārtu vīrs Jānis Kalniņš, bet no izlases tika atskaitīti jaunie vārtsargi Niklāvs Rauza un Antons Naumovs.

Pirms pārbaudes spēlēm ar Somijas izlasi, kas notiks Rīgā, valstsvienībai pievienojās Māris Jučers, kurš šo sezonu aizvadīja Francijā. Viņš ar Čalpu uz maiņām sargās Latvijas izlases vārtus šajos divos mačos pret somiem, jo Petkus pēc Jučera pievienošanās no komandas atskaitīts.

"Čalpa savu spēli nospēlēja diezgan labi, Jučers pievienojās nesen. Gribētos novērtēt arī viņa sniegumu, tad varēsim redzēt, kādā kondīcijā Māris ir," saka Masaļskis. "Protams, gaidām gan Elvi Merzļikinu, gan Kristeru Gudļevski, kad viņi atbrīvosies. Ceru, ka viņi mums pievienosies pēc iespējas ātrāk."

Kā ziņojām, Elvim Merzļikinam turpinās sezona Šveices čempionātā – viņa pārstāvētā "SC Lugano" komanda finālā sacentīsies ar cita Latvijas hokejista Ronalda Ķēniņa "ZSC Lion" vienību. Savukārt Gudļevskis joprojām spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL), bet viņa pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers" vienība Kaldera kausam varētu nekvalificēties.

"Vai ar pašreizējiem vārtsargiem varētu spēlēt PČ? Iespējams, ka nē, bet ir vieta progresam," uzskata Masaļskis. "Šie džeki komandā ir ne tikai aizlāpīt caurumus, bet tāpēc, ka viņi ir labākie uz šo brīdi pieejamie [vārtsargi]. Gan mums interesanti uz viņiem paskatīties, gan viņiem pašiem ir interesanti patrenēties kopā ar izlasi, uzspēlēt, jo te tomēr ir cits ātrums, cits līmenis. Domāju, viņiem tas noderēs nākotnē."

"Vienmēr jābūt gataviem visādiem gadījumiem, tāpēc arī šos džekus ir jāpatur prātā," saka Latvijas izlases vārtsargu treneris. "Labākie spēlē ārzemēs, tāpēc tie, kas ir tuvumā, jātur redzes lokā."

Ja notiek sliktākais scenārijs, un izlasei būtu jāiztiek bez diviem vadošajiem vārtsagriem Merzļikina un Gudļevska, Latvijai joprojām ir resursi, uzsver Masaļskis. "Vēl jau ir Kivlenieks, Mitens, Grigals – nav tā, ka mēs paliekam vispār bez vārtsargiem un variantiem," viņš saka. "Māris Jučers ir šeit un viņam tomēr ir pasaules čempionāta un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pieredze. Domāju, ka pagaidām nav iemeslu satraukties par vārtsargu līniju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!