Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Sanktpēterburgas SKA galvenā trenera amatu nāksies atstāt Oļegam Znarokam, bet viņa vietu ieņems Iļja Vorobjovs, vēsta interneta izdevums "allhockey.ru".

Znaroks un viņa asistents Harijs Vītoliņš 2016. gadā sāka trenēt SKA un jau pirmajā sezonā kopā ar komandu izcīnīja Gagarina kausu. Šajā sezonā SKA regulārajā čempionātā pārliecinoši bija labākā vienība, bet pagājušajā nedēļā neiekļuva Gagarina kausa finālā, pusfināla sērijā ar 2-4 piekāpjoties Maskavas CSKA.

Pirms tam Znaroks un Vītoliņš divas reizes izcīnīja Gagarina kausu kopā ar Maskavas "Dinamo".

Tikmēr Vorobjovs šajā sezonā vadīja Magņitogorskas "Metallurg", tomēr pāris mēnešus pēc sezonas sākuma tika atlaists. Pēc tam viņš nav vadījis nevienu klubu, bet šobrīd Vorobjovs ir Krievijas otrās jeb olimpiskās izlases galvenais treneris.

Tiesa, Sanktpēterburgas SKA direktoru padomes loceklis Aleksandrs Medvedevs izteicies, ka vēlas, lai Znaroks paliktu komandas galvenā trenera amatā arī nākamajā sezonā.

"Neraugoties uz to, ka Znarokam kolekcijā ir visi tituli, man šķiet, ka pie tā nav jāapstājas," uzskata Medvedevs. "Es vēlētos, lai viņš turpina karjeru SKA klubā. Pēc zaudējuma uzvara vienmēr ir saldāka, Viņam vēl ir ko pierādīt sev un citiem. Ceru, ka mans viedoklis var ietekmēt Oļega un SKA direktoru padomes pozīcijas."

Tikmēr izdevums "Sport-Express" ziņo, ka Znaroks otrdien atstājis SKA nometni un līdz ar to apšaubīta viņa turpmākā atrašanās Krievijas izlases galvenā trenera amatā. Izdevums atgādina, ka Krievijas izlases un SKA tuvumā atrodas praktiski vieni un tieši paši cilvēki, SKA burtiski ir izveidojies par valstsvienības bāzes klubu, līdz ar to gandrīz neiespējami, ka Znaroks paliks Krievijas izlasē.

Tikmēr Krievijas Hokeja federācija (KHF) izplatījusi skaidrojošu paziņojumu, kurā teikts, ka Znarokam līgums ir līdz 2018. gada 31. maijam. Savukārt viņa asistentam valstsvienībā Vītoliņam līgums esot noslēgts līdz 30. aprīlim. Tādējādi skaidrs, ka Vītoliņš nepalīdzēs Krievijas izlasei 2018. gada pasaules čempionātā, kas 4. maijā sāksies Dānijā.

Znaroks Krievijas hokeja izlasi sāka vadīt 2014. gadā un uzreiz pirmajos mēnešos ar to kļuva par pasaules čempionu. Nākamajā galā Znaroka un Vītoliņa vadībā Krievijas izlase izcīnīja sudrabu, bet iepriekšējos divos turnīros izcīnīja bronzu.

2018. gada pasaules čempionātā Krievijas izlase spēlēs Kopenhāgenas grupā, kurā vēl ir Zviedrija, Čehija, Šveice, Baltkrievija, Slovākija, Francija un Austrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!