Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" vadība pēc šīs sezonas beigām gatavojas no amata atbrīvot galveno treneri Džefu Hornačeku, vēsta ESPN žurnālists Aiens Beglijs.

Hornačeks Ņujorkas komandas galvenā trenera amatā aizvada otro sezonu, un viņa vadībā komanda izcīnījusi 59 uzvaras un piedzīvojusi 103 zaudējumus. Šajā sezonā pēc Latvijas basketbola zvaigznes Kristapa Porziņga ceļgala krustenisko saišu pārraušanas februārī "Knicks" izcīnījusi tikai piecas uzvaras 26 spēlēs.

"Knicks" vadība sarunā ar medijiem stāsta, ka vēl nav pieņēmuši galīgo lēmumu, bet dažādi avoti Beglijam vēsta, ka, visticamāk, Hornačeks tiks atlaists drīz pēc sezonas beigām. Viņam vēl ir spēkā līgums uz vēl vienu sezonu, tomēr jānotiek diezgan lielam brīnumam, lai viņš saglabātu šo amatu, ziņo ESPN žurnālists. Hornačeks galvenā trenera amatā tika pieņemts, kad prezidenta amatā vēl bija Fils Džeksons, bet pirms šīs sezonas "Knicks" vadība mainījās, līdz ar to mainījās arī basketbola redzējums.

Galvenie kandidāti uz "Knicks" komandas trenēšanu esot Marks Džeksons, Džefs van Gandijs, Deivids Fizdeils un Deivids Blats.

Tāpat "NBA virtuvē" tiek baumots, ka arī Porziņģim ar Hornačeku neesot bijušas labākās savstarpējās attiecības, tomēr publiski basketbolists to visu ir noliedzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!