Foto: AP/Scanpix
Vācijas hokeja izlasi piekritis pārstāvēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Edmontonas "Oilers" spēlētājs Leons Draizaitls, pēc NHL sezonas beigām paziņoja pats spēlētājs.

Aizvadītajā sezonā Draizaitls "Oilers" sastāvā guva 25 vārtus un izdarīja 45 rezultatīvas piespēles 78 spēlēs. Edmontonas komandai neizdevās kvalificēties Stenlija kausa izcīņai, tāpēc spēlētājam vairs nav pienākumu klubā un nav šķēršļu pārstāvēt Vācijas izlasi.

Draizaitls pagājušajā gadā Vācijas izlasei pievienojās pasaules čempionāta laikā, un viņš trīs spēlēs izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Turklāt viņš pievienojās savai valstsvienībai tieši pirms apakšgrupas izšķirošās spēles pret Latviju un palīdzēja komandai izcīnīt uzvaru, kas ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā.

Tāpat Vācijas izlasei jāvārdu teicis arī Ņujorkas "Islanders" aizsargs Deniss Zeidenbergs, kuram aizvadītajā sezonā 28 spēlēs izdevies tikt pie piecām rezultatīvām piespēlēm.

Latvijas un Vācijas izlases pasaules čempionātā spēlēs B grupā, kurā spēlēs arī Kanāda, Somija, ASV, Norvēģija, Dānija un Dienvidkoreja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!