Foto: AP/Scanpix
Par Kanādas hokeja izlases galveno treneri 2018. gada pasaules čempionātā apstiprināts Bils Pīterss, kurš aizvadītajā sezonā vadīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Karolīnas "Hurricanes", vēsta Kanādas Hokeja federācija.

Pīterss jau iepriekš vadījis Kanādas izlasi. Viņš galvenā trenera amatā ar valstsvienību triumfēja 2016. gada pasaules čempionātā, bet treneru korpusā asistenta lomā viņš bijis arī 2015. gada pasaules čempionātā un 2016. gada Pasaules kausā. Par "Hurricanes" galveno treneri viņš strādā ceturto sezonu, taču Karolīnas klubs viņa vadībā ne reizi nav ticis "play-off".

Viņam darbā ar Kanādas izlasi palīdzēs arī divu citu NHL klubu galvenie treneri – Maiks Jeo (Sentluisas "Blues") un Bobs Bugners (Floridas "Panthers").

Savukārt Kanādas izlasi pasaules čempionātā piekrituši pārstāvēt NHL rezultatīvākais spēlētājs Konors Makdeivids, kurš pagājušajā sezonā Edmontonas "Oilers" rindās guva 41 vārtus un izdarīja 67 piespēles, kā arī viņa komandas biedrs Raiens Nūdžents-Hopkins. Viņš 62 spēlēs iekrāja 24 vārtus un 24 piespēles.

Tāpat arī Kanādas izlasē gatavi spēlēt Vankūveras "Canucks" spēlētājs Bo Horvats, kuram pagājušajā sezonā 22 gūti vārti un 22 izdarītas rezultatīvās piespēles, un Otavas "Senators" spēlētājs Žans Gabriels Pažo (14+15).

Kanādas izlases ir viena no Latvijas valstsvienības pretiniecēm pasaules čempionātā, kas sāksies 4. maijā. B grupā spēlēs arī Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Dānija un Dienvidkoreja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!