Foto: EPA/LETA
Futbola trenera karjeru nolēmis beigt leģendārais itāļu speciālists Fabio Kapello, vēsta ārzemju masu mediji.

71 gadu vecā Kapello pēdējā darba vieta bija Ķīnas klubs "Jiangsu Suning", kuram viņš pievienojās 2017. gada vasarā. Tad Kapello noslēdza līgumu uz pusotru gadu, palīdzēja klubam saglabāt vietu Ķīnas čempionāta augstākajā divīzijā. Pēc šajā sezonā aizvadītām trim spēlēm Kapello paziņoja par aiziešanu no Ķīnas komandas.

Bijušais Anglijas un Krievijas izlašu treneris noraidījis spekulācijas par iespējamo Itālijas izlases trenēšanu un tagad pievērsīsies spēļu analītiķa pienākumiem. "Vēlējos vēlreiz karjerā trenēt klubu, tāpēc "Jiangsu" bija mana pēdējā darba vieta kā trenerim. Esmu sasniedzis visu, ko vēlējos. Esmu gandarīts ar paveikto un tagad baudīšu spēļu analītiķa darbu," intervijā telesabiedrībai RAI sacīja Kapello.

Kapello savas karjeras laikā četras reizes palīdzēja "AC Milan" triumfēt Itālijas čempionātā un 1994. gadā uzvarēt UEFA Čempionu līgā. Viņa karjerā arī divi Spānijas čempiona tituli ar "Real Madrid" un vēl viens Itālijas čempiona tituls, vadot "AS Roma". Vēl divas reizes līdz Itālijas čempionu tronim viņš aizveda Turīnas "Juventus" komandu, kurai vēlāk pēc skandāla šie tituli tika atņemti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!