Foto: F64

Nedēļas nogalē olimpiskajā "Skonto" hallē "top! kausa" finālsacensību laikā tika atvērta Gunta Keisela vadībā un līdzautoru Daiņa Āzena, Andra Kļaviņa un Jura Visocka izpildījumā tapusī grāmata par volejbola vēsturi Latvijā "Volejbols Latvijā. No saknēm līdz mūsdienām", informē Latvijas Volejbola federācija.

Kā grāmatas atklāšanā jokoja viens no grāmatas autoriem Andris Kļaviņš, volejbola vēstures ziņā mēs tagad esam līdzvērtīgi igauņiem, kuri līdzīga apjoma izdevumu pamanījušies izdot pirmie. Protams, apjoma ierobežojuma dēļ "aiz kadra" palika vairākas interesantas tēmas, kā arī vēl atsevišķi apskatāma pludmales volejbola sadaļa, kurā jau esam ierakstījuši daudzus ļoti nozīmīgus sasniegumus un tas raisa cerības, ka Jura Visocka vadītajā grāmatu apgādā "Jumava" šī nebūs pēdējā volejbolam veltītā grāmata.

Volejbolistiem ir ar ko lepoties un klātienē kā vieni no pirmajiem labā valodā tapušo sporta veida vēstures eksemplāru saņēma arī divkārtējais olimpiskais čempions Ivans Bugajenkovs, olimpiskais čempions un vicečempions Pāvels Seļivanovs, olimpiskais vicečempions Raimonds Vilde, pasaules čempioni Jevgeņijs Košeļevs un Skaidrīte Plismane, Eiropas vicečempione Vēsma Aistere, kā arī olimpiskās vicečempiones Astras Rubenes vīrs Jānis Rubenis.

Pa eksemplāram tika arī trim no klātesošajiem dažāda laika (pēc valsts neatkarības atgūšanas) Latvijas Volejbola federācijas prezidentiem – Mārim Pēkalim, Kārlim Greiškalnam un Atim Sausnītim, kā arī projekta "lokomotīvei" Gundegai Drēskai. Sirsnīgs paldies tika teikts visiem grāmatas finansiālajiem atbalstītājiem, saucot viņus vārdos, bet grāmatas prezentāciju kā allaž spoži vadīja Gunārs Jākobsons.

Grāmatas atvēršanas laikā tika sumināti un skaļus aplausus izpelnījās arī tās volejbola personības, kuras nesen svinēja snozīmīgas jubilejas, - 2017. gada jubilāri Jānis Kahanovičs (75 gadi) un Kārlis Greiškalns (75), kā arī šī gada gada jubilāri Rolands Plismanis (85), Valdemārs Kozlovskis (85), Ivans Bugajenkovs (80), Jānis Buks (80), Kārlis Baltruns (75), Harijs Skudra (70), Normunds Lūsis (65) un Jānis Bomiņš (65).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!