Foto: AFP/Scanpix/LETA
Japānas Futbola federācija (JFF) divus mēnešus pirms 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra sākuma nolēmusi atlaist valstsvienības galveno treneri, 65 gadus veco Vahidu Halilhodžiču, vēsta ārvalstu masu mediji.

Bosniešu speciālists Japānas izlasi sāka trenēt 2015. gadā un palīdzēja komandai izcīnīt ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru, kurā spēlēs sesto reizi pēc kārtas. Tomēr Japānas izlases vājais sniegums pārbaudes spēlēs un vairāku spēlētāju neapmierinātība ar Halilhodžiča darba metodēm likusi vietējai federācijai lemt par trenera atlaišanu.

Paredzams, ka JFF pirmdien paziņos jaunā trenera vārdu, kuram būs jāvada Japānas izlase 2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā.

Japānas izlase marta beigās pārbaudes spēlēs ar 1:2 zaudēja Ukrainai un cīnījās neizšķirti 1:1 ar Mali. Pirms Pasaules kausa finālturnīra Japānas futbolistiem vēl ieplānotas pārbaudes spēles pret Ganu, Šveici un Paragvaju.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas 14. jūnijā sāksies Krievijā, Japānas izlase ir ielozēta H grupā, kur tās pretinieki būs Kolumbijas, Polijas un Senegālas futbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!