Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi sestdien guva trīs vārtus jeb "hat-trick", kamēr viņa pārstāvētā "Barcelona" atkārtoja Spānijas futbola čempionāta rekordu, nezaudējot jau 38. spēlē pēc kārtas.

"Barcelona" sestdien savā laukumā ar 3:1 (2:0) apspēlēja "Leganes" vienību. Mesi ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās jau pirmajā puslaikā, bet 68.minūtē marokānis Nabils el Žars samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Tiesa, trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Mesi guva arī savus trešos vārtus mačā, nodrošinot "Barcelona" vienībai drošu uzvaru.

Līdz ar to "Barcelona" komanda vietējā čempionātā nav zaudējusi jau 38 spēlēs pēc kārtas, kas ir atkārtots turnīra rekords. To 1979./80.gadā uzstādīja Sansevastjanas "Real Sociedad".

Barselonas klubs šo rekordu var labot nākamajā nedēļas nogalē, kad savā laukumā tiks uzņemta cita pirmā četrinieka komanda "Valencia". Tāpat vienība var kļūt par pirmo Spānijas čempionāta vēsturē, kura sezonas laikā nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu. Līdz turnīra beigām tai atlikušas vēl septiņas kārtas.

"Šo rekordu esam sasnieguši ne tikai šajā sezonā - to iepriekš iesāka komandas bijušais treneris Luiss Enrike," sacīja "Barcelona" galvenais treneris Ernesto Valverde. "Tas ir kopīgs rekords, turklāt arī ļoti grūts, jo labots tas nav jau ilgu laiku."

Tikmēr negaidīti smagu zaudējumu sestdien piedzīvoja UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināliste "Sevilla", kas viesos ar 0:4 (0:1) piekāpās Vigo "Celta" futbolistiem.

Uzvarētāju rindās ar "hat-trick" atzīmējās Jago Aspass.

Šis zaudējums būtiski ietekmējis "Sevilla" izredzes kvalificēties nākamās sezonas Eirokausiem, turklāt uz vietu UEFA Čempionu līgā tā reāli vairs nepretendē.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā vadībā ar 79 punktiem 31 spēlē atrodas "Barcelona", bet 67 punktus 30 mačos iekrājusi Madrides "Atletico". Tālāk ar 63 punktiem seko pagājušās sezonas čempione Madrides "Real", bet par punktu mazāk ir "Valencia" futbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!