Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pašlaik savainotā latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonu noslēdza ar zaudējumu, kamēr pēdējās ceļazīmes uz Stenlija kausa izcīņu izcīnīja Filadelfijas "Flyers" un Kolorado "Avalanche".

"Sabres" sestdien ar 3:4 (0:3, 0:0, 3:1) izbraukumā piekāpās Floridas "Panthers" vienībai, līgas vājākajai vienībai sezonu noslēdzot ar četriem zaudējumiem pēc kārtas.

Jau pirmajā trešdaļā "Sabres" hokejisti desmit minūšu laikā nonāca iedzinējos ar 0:3, tomēr 56.minūtē viesu hokejisti Džeisons Pominvils un Sems Reinhārts 21 sekundes laikā divus vārtus atguva, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam.

Neilgi pēc tam "Sabres" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr Vensāns Tročeks tā vietā raidīja ripu tukšos viesu vārtos, tādējādi nodrošinādams "Panthers" uzvaru.

"Sabres" vienībai šis bija devītais zaudējums pēdējo 11 maču laikā.

Girgensonam trešdien tika veikta sejas operācija, jo viņam vienā no iepriekšējiem mačiem pa seju trāpīja ripa, tāpēc latvietis noslēdzošās trīs "Sabres" spēles bija izlaiž. Pagaidām nav zināms, vai uzbrucējs varēs palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā Dānijā, taču hokejists apliecinājis, ka būdams vesels, viņš valstsvienībai pievienosies.

Girgensons šosezon 71 spēlē izcēlās ar septiņiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -12. Pa septiņiem vārtiem latvietis guva arī iepriekšējās divās sezonās.

Girgensons pērn ar "Sabres" klubu noslēdza līgumu uz diviem gadiem. Bufalo komandā viņš aizvadījis visu savu NHL karjeru jeb piecas sezonas, kuru laikā kopumā 348 spēlēs izcēlies ar 44 vārtiem un 57 rezultatīvām piespēlēm.

Tieši "Panthers" bija viena no tām, kas pretendēja uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, taču pēdējo ceļazīmi Austrumos tomēr izcīnīja "Flyers", kas sestdien savā laukumā ar 5:0 (1:0, 3:0, 1:0) sagrāva Ņujorkas "Rangers".

Ar trim vārtiem jeb "hat-trick" šajā mačā izcēlās Klods Žirū, kurš aizvada lielisku sezonu, jo 82 regulārā čempionāta mačos izcēlās ar 34 vārtiem un 68 rezultatīvām piespēlēm, pirmo reizi karjerā pārsniedzot 100 rezultativitātes punktu robežu.

Zīmīgi, ka šīs sezonas laikā "Flyers" piedzīvoja desmit zaudējumu sēriju, kas sākās novembra vidū un beidzās decembra sākumā. Filadelfijas vienība kļuvusi vien par ceturto komandu vēsturē, kas sasniegusi Stenlija kausa izcīņu, sezonas laikā zaudējot vismaz desmit spēlēs pēc kārtas.

Rietumu konferencē kā pēdējā Stenlija kausa izcīņu tikmēr sasniegusi Kolorado "Avalanche", kas tiešo konkurentu duelī savā laukumā ar 5:2 (1:0, 2:1, 2:1) pārspēja Sentluisas "Blues".

Uzvarētāju rindās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Gābriels Landeskogs.

"Avalanche" komanda Stenlija kausa izcīņu sasniegusi pēc trīs gadu pārtraukuma un pirmajā kārtā tiksies ar regulārā čempionāta labāko vienību Nešvilas "Predators".

Tikmēr otro gadu pēc kārtas pie Ārta Rosa trofejas, ko pasniedz regulārā čempionāta rezultatīvākajam spēlētājam, ticis Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Konors Makdeivids, kamēr viņa pārstāvētā komanda regulārā čempionāta noslēgumā savā laukumā ar 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Vankūveras "Canucks".

Šajā mačā tikai 21 gadu vecais Makdeivids atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet šosezon viņš 82 spēlēs guva 41 vārtus un veica 67 rezultatīvas piespēles, iekrājot 108 rezultativitātes punktus. Viņa tuvākais sekotājs ar 102 punktiem bija Žirū.

Makdeivids ir tikai otrais spēlētājs NHL vēsturē aiz leģendārā Veina Grecka, kurš ieguvis divus sezonas rezultatīvākā spēlētāja titulus, vēl nebūdams sasniedzis 22 gadu vecumu.

Šī NHL regulārā sezona noslēgsies svētdien, kad Bostonas "Bruins" uzņems Floridas "Panthers".

Austrumu konferences kopvērtējumā ar 113 punktiem 82 spēlēs uzvarēja Tampabejas "Lightning", kamēr par punktu mazāk ir 81 maču aizvadījušajai "Bruins". Tālāk ar 105 punktiem seko Vašingtonas "Capitals" un Toronto "Maple Leafs".

Tikmēr "Sabres" ar 62 punktiem šosezon bija Austrumu konferences un arī visas līgas vājākā vienība.

Rietumos un regulārajā čempionātā uzvaru guva "Predators", kas 82 spēlēs guva 117 punktus, par trīs punktu tiesu apsteidzot Vinipegas "Jets". Savukārt trešā ar 109 punktiem bija līgas debitante Vegasas "Golden Knights".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!