Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pie svarīga panākuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā sestdien tika latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda, kas savā laukumā ar 116:105 (32:33, 22:23, 27:21, 35:28) pieveica Portlendas "Trail Blazers".

Lai arī "Spurs" komandai šī bija jau 46.uzvara sezonā un līdz regulārā čempionāta beigām atlikušas vairs tikai divas spēles, vietu NBA izslēgšanas turnīrā tā vēl nav nodrošinājusi, jo Rietumu konferences devītās vietas īpašniecei Denveras "Nuggets" ir 45 panākumi.

Bertāns sestdienas mačā laukumā nāca tikai tad, kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas viena minūte un sešas sekundes. Brīdi vēlāk viņš realizēja savu vienīgo metienu, kas bija trīs punktu vērtē, bet ar citām ievērības cienīgām darbībām latvietis neizcēlās.

"Spurs" sastāvā ar 28 punktiem izcēlās Lemarkuss Oldridžs, bet pa 17 punktiem iemeta pieredzējušais Manu Džinobili un Dedžunte Marejs.

Savukārt "Trail Blazers" rindās 33 punktus sameta Damjans Lilards, bet 18 pievienoja Evans Tērners.

Spēles pirmajā puslaikā lielākoties vadībā atradās Portlendas komandas basketbolisti, tomēr trešajā ceturtdaļā "Spurs" vienībai izdevās pārņemt iniciatīvu un noslēgumā iekrāt jau drošu pārsvaru.

"Spurs" atlikušās divas regulārā čempionāta spēles jāaizvada pirmdien savā laukumā pret Sakramento "Kings" un trešdien viesos pret Ņūorleānas "Pelicans".

Ar 46 uzvarām 82 spēlēs "Spurs" vienība Rietumu konferencē ieņem sesto vietu, kamēr tāda pati bilance ir "Pelicans" un Oklahomasitijas "Thunder". Astotā ar 45 panākumiem ir Minesotas "Timberwolves", kam ar tādu pašu bilanci seko "Nuggets".

Jau vēstīts, ka pašlaik savainotā latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda sestdien NBA regulārā čempionāta mačā, kas tika veltīts Latvijas simtgadei, savā laukumā ar 102:115 (28:31, 27:22, 22:27, 25:35) piekāpās Milvoki "Bucks" vienībai, turklāt šo maču klātienē vēroja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Knicks" jau labu laiku nepretendē uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā un ar 28 uzvarām 80 mačos Austrumu konferencē ieņem 11.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!