Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas futbola flagmanis Minhenes "Bayern" sestdien sesto gadu pēc kārtas kļuva par bundeslīgas čempionu.

"Bayern" sestdien izbraukumā pārliecinoši ar 4:1 (2:1) apspēlēja "Augsburg" un ar šo uzvaru kļuva konkurentiem neaizsniedzama.

Rezultātu cīņas 18.minūtē atklāja Minhenes komandas aizsargs Niklass Zūle, kurš pamanījās bumbu raidīt savos vārtos, bet pirmā puslaika otrajā pusē pa vārtiem "Bayern" labā guva Korentēns Toliso un Hamess Rodrigess.

Savukārt otrajā puslaikā vēl pa vārtiem guva pieredzējušais nīderlandietis Arjens Robens un Sandro Vāgners.

Pēc uzvaras pār "Augsburg" vienību "Bayern" pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem Gelsenkirhenes "Schalke 04" pieaudzis līdz 20 punktiem, taču sāncenši atlikušajās sešās kārtās var izcīnīt maksimums 18 punktus.

Līdz ar to "Bayern" turpina labot Vācijas rekordus, jo neviena komanda līdz šim bundeslīgā nebija uzvarējusi sešus gadus pēc kārtas.

Minhenes klubs bundeslīgā uzvarējis kopumā jau 27 reizes, kamēr par Vācijas čempioni tā kļuvusi 28 reizes, kas arī ir rekords.

Tādējādi vēl vienu titulu savā kontā var ierakstīt treneris Jups Heinkess, kurš "Bayern" grožus pārņēma vien sezonas ievadā, kad nomainīja no amata atbrīvoto itāli Karlo Ančeloti. Viņš gan ir uzsvēris, ka pēc sezonas darbu ar Minhenes klubu neturpinās.

Līdz šim Heinkess ar "Bayern" bija strādājis trīs periodus - no 1987. līdz 1991.gadam, neilgu brīdi 2009.gadā un no 2011. līdz 2013.gadam. Viņa vadībā Minhenes klubs pirms tam trīs reizes triumfēja Vācijas čempionātā, kā arī 2013.gadā izcīnīja UEFA Čempionu līgas titulu.

Tikmēr negaidītu zaudējumu sestdien cieta "Bayern" tuvākā sekotāja "Schalke 04", kas viesos ar 2:3 (1:1) piekāpās vienai no turnīra vājākajām komandām Hamburgas SV (HSV).

Līdz ar to "Schalke 04" komandai bundeslīgas ietvaros pārtrūka sešu uzvaru sērija.

Bundeslīgas kopvērtējumā "Bayern" ir pārliecinoša līdere, jo tā guvis 72 punktus 29 mačos, kamēr 52 punkti ir 28 spēles aizvadījušajai "Schalke 04". Savukārt 48 punkti ir Dortmundes "Borussia" kontā, bet no tās par diviem punktiem atpaliek "Leipzig".



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!