Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI) šonedēļ paziņojusi, ka Latvijai ir piešķirta viena vieta Jaunatnes olimpiskajās spēlēs 2018. gadā, kas nozīmē, ka pirmo reizi vēsturē spēlēs, kurās iekļauta "BMX freestyle park" disciplīna, piedalīsies arī Latvija, portālu "Delfi" informēja biedrības "Rave Team" sabiedrisko attiecību vadītāja asistente Jana Soboļeva.

2017. gada novembrī Ķīnas pilsētā Čendu norisinājās UCI rīkotais pasaules čempionāts "2017 UCI Urban cycling World Championships".

Pirmo gadu tajā bija iekļauta "BMX freestyle park" disciplīna, kura ir pirmā no piecām BMX frīstaila disciplīnām, kas iekļauta olimpiskajā programmā.

Šajā čempionātā notika arī kvalifikācija uz Jaunatnes olimpiskajām spēlēm, kas norisināsies 2018. gada oktobrī Argentīnā.

Šajā kvalifikācijā piedalījās divi jaunieši no Liepājas, biedrības "Rave Team" sportisti – Patriks Vīksna un Valters Klēpis.

Šobrīd notiek pārrunas un tiek strādāts pie atlases kritērijiem, lai augustā paziņotu sportistu, kurš dosies pārstāvēt Latviju Argentīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!