Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences fināla piektajā spēlē mājās ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) zaudēja Maskavas CSKA, nonākot neveiksmes attālumā no čempionu pilnvaru nolikšanas.

Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām CSKA izvirzījās vadībā ar 3-2 un svētdien savās mājās var noslēgt šo dueli.

Vienīgie vārti mačā tika gūti 54.minūtē, kad izcēlās CSKA uzbrucējs Kirils Kaprizovs.

Par mača varoni kļuva maskaviešu vārtsargs Lāšs Jūhansons, kurš atvairīja 29 pretinieku metienus, kamēr SKA vārtos Miko Koskinens tika galā ar 19 no 20 raidījumiem.

Sērijas sestā spēle svētdien notiks Maskavā.

SKA komanda pērn izcīnīja Gagarina kausu, pie tā tiekot arī 2015.gadā, savukārt CSKA finālā spēlējusi reizi, taču 2016.gadā zaudēja Magņitogorskas "Metallurg" vienībai.

Jau vēstīts, ka Gagarina kausa finālu sasniegusi Kazaņas "Ak Bars", kas Austrumu konferences finālā ar 4-0 uzvarēja Čeļabinskas "Traktor".

Kazaņas "Ak Bars" ir KHL pirmo divu sezonu čempione, pie Gagarina kausa trofejas tiekot 2009. un 2010.gadā. Kazaņieši finālā spēlēja arī 2015.gadā, kad ar 1-4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA komandai.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Nākamajā sezonā KHL spēkosies 25 komandas, jo no turnīra tiks izslēgtas Toljati "Lada" un Hantimansijskas "Jugra". Plānots, ka vienības aizvadīs vismaz 60 mačus.

Kā zināms, Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!