Latvijas izlases basketbolists Jānis Strēlnieks piektdien guva astoņus punktus, taču viņa pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiacos" ULEB Eirolīgas pamatturnīra noslēdzošās kārtas spēlē dramatiskā cīņā pagarinājumā zaudēja Lietuvas klubam Kauņas "Žalgiris".

"Olympiacos" cieta neveiksmi ar rezultātu 85:86 (25:10, 18:21, 16:25, 21:24, 5:6), ULEB Eirolīgā piedzīvojot ceturto zaudējumu pēdējos piecos mačos, kā arī otro reizi pēc kārtas zaudējot pagarinājumā.

Zīmīgi, ka abas komandas savā starpā tiksies ar izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā.

"Olympiakos" un "Žalgiris" jau pirms šīs spēles bija nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēlēs, bet "Olympiakos", par spīti zaudējumam, pamatturnīru noslēdza trešajā vietā, kamēr "Žalgiris" palika sestajā pozīcijā. Pirejas komandai un vēl diviem klubiem bija vienāda bilance, taču savstarpējās spēlēs labāki rādītāji bija Strēlnieka pārstāvētajam klubam, kurš gan būtu palicis ceturtajā vietā, ja Madrides "Real" piektdien zaudētu.

Līdz ar to izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā "Olympiakos" tiksies ar "Žalgiri", Krievijas klubu duelī Maskavas CSKA tiksies ar Maskavas apgabala "Himki", bet pērnā gada čempione Stambulas "Fenerbahce Doguš" mērosies spēkiem ar latviešu Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvēto Vitorijas "Baskonia" no Spānijas. Visbeidzot Atēnu "Panathinaikos Superfoods" tiksies ar Madrides "Real".

Piektdien Pirejā aizvadītajā mačā mājinieki pēc puslaika bija vadībā ar 43:31, taču pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 80:80, "Žalgiris" komandai uzvaru izraujot piecas sekundes pirms papildlaika beigām, kad divpunktu metienu realizēja Pauļus Jankūns. Zīmīgi, ka "Olympiakos" varēja zaudēt jau pamatlaikā, taču piecas sekundes pirms tā beigām Kails Viltjers panāca neizšķirtu.

Strēlnieks šajā mačā spēlēja 14 minūtes un 22 sekundes, trāpot divus no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem trejačiem, kā arī vienīgo "sodiņu". Tāpat latvietis izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja divas piezīmes, kas viņam deva sešus efektivitātes rādītāja punktus.

"Olympiakos" komandā Vasilis Spanulis guva 16, bet Nikola Milutinovs 15 punktus, kamēr uzvarētājiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Brendons Deiviss, bet Jankūns sameta 15 punktus.

Tikmēr Madrides "Real" savās mājās ar rezultātu 106:86 (27:28, 26:22, 29:19, 24:17) sagrāva Bambergas "Brose" no Vācijas.

Uzvarētājiem Entonijs Rendolfs guva 23 punktus, bet zaudētājiem ar 17 punktiem izcēlās Daniels Hekets.

Vēl vienā mačā spāņu vienība "Valencia Basket" mājās ar 87:84 (24:18, 28:21, 9:18, 26:27) uzvarēja Telavivas "Maccabi Fox" no Izraēlas.

Šajā cīņā Valensijas komandā 15 punktus guva Bojans Dubļjevičs, bet "Maccabi Fox" komandā 22 punktus sameta Noriss Kols.

ULEB Eirolīgas regulārajā čempionātā ar 24 panākumiem 30 cīņās uzvarēja Maskavas CSKA, otrā ar 21 panākumu bija Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet pa 19 uzvarām iekrāja grieķu komandas Pirejas "Olympiakos" un Atēnu "Panathinaikos Superfoods", kā arī Madrides "Real" no Spānijas.

Tālāk ar 18 uzvarām sekoja Kauņas "Žalgiris", bet ar 16 uzvarām pamatturnīru noslēdza Vitorijas "Baskonia" un Maskavas apgabala "Himki".

Šīs astoņas komandas nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā.

Aiz pirmā astotnieka ar 13 uzvarām palika spāņu klubs Malagas "Unicaja" un Telavivas "Maccabi FOX", kurām ar 12 uzvarām sekoja "Valencia Basket", bet pa 11 panākumiem izcīnīja Bambergas "Brose", Barselonas "Lassa", kur spēlē Rodions Kurucs, un Belgradas "Crvena Zvezda mts". Priekšpēdējā vietā Eirolīgas sezonu noslēdza Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" komanda, kas tika pie desmit uzvarām, bet pēdējā ar septiņiem panākumiem palika Stambulas "Anadolu Efes".

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīja divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!