"Ventspils" vienība piektdien "SynotTip" futbola virslīgas otrās kārtas pirmajā mačā viesos ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja "Jelgavu", abus vārtus gūstot Adeleki Akinjemi, kas ļāva kurzemniekiem izcīnīt otro uzvaru divos šīs sezonas mačos.

Pirmais puslaiks vējainajos laika apstākļos Olainē aizritēja bez gūtajiem vārtiem, savukārt otrā puslaika ievadā Ventspils komanda guva pirmos vārtus spēlē. Cīņas 52.minūtē spēcīgu sitienu pa vārtiem izpildīja Ritvars Rugins, taču bumba pa ceļam skāra Akinjemi, tai pēc rikošeta ielidojot "Jelgavas" vārtu tīklā.

Mača turpinājumā "Jelgava" lūkoja atgūties, tomēr arī "Ventspils" neapstājās un turpināja veidot uzbrukumus. Spēles izskaņā ventspilnieki izveidoja kārtējo uzbrukumu, kad 84.minūtē pēc Tosina Aijeguna centrējuma Akinjemi neviena nepiesegts no aptuveni desmit metriem raidīja bumbu tīklā un guva savus otros vārtus spēlē un trešos sezonā.

Spēles atlikušajās minūtēs rezultāts palika nemainīgs un tādējādi cīņa noslēdzās ar otro "Ventspils" panākumu divās spēlēs.

Nākamais otrās kārtas mačs tiks aizvadīts sestdien, kad Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā uzņems "Metta"/"Latvijas Universitāte" vienību, savukārt svētdien savā starpā Rīgas derbijā spēkiem mērosies "Riga" un RFS, bet vēl vienā mačā tiksies "Liepāja"/"Mogo" un "Valmiera Glass"/ViA.

Turnīra kopvērtējumā pirmajā vietā ar sešiem punktiem divās spēlēs ir "Ventspils", bet tai seko RFS, "Liepāja"/"Mogo" un "Jelgava", kam ir pa trīs punktiem, taču pirmās divas vienības aizvadījušas pa vienam mačam.

Pārējām vienībām - Jūrmalas "Spartaks", "Riga", "Valmiera Glass"/ViA" un "Metta"/"Latvijas Universitāte" pagaidām vēl nav izdevies izcīnīt punktus.

Šī brīža rezultatīvākais virslīgas spēlētājs ar trīs vārtu guvumiem ir Akinjemi.

Ventspils" starpsezonā piedzīvoja ievērojamas pārmaiņas kluba vadībā, jo par vadītāju tika iecelts Krievijas uzņēmējs Adlans Šišhanovs, kurš pirms tam bija zināmā Moldovas futbola kluba Kišiņevas "Dacia" investors. Pēc aizvadītās sezonas, kad Kurzemes klubs pirmo reizi 20 gadu laikā palika ārpus virslīgas pirmā trijnieka, netika turpināta sadarbība ar angli Polu Ašvortu, viņa vietā par galveno treneri ieceļot Dejanu Vukičeviču no Melnkalnes, kurš pirms tam strādāja tieši arī ar "Dacia" klubu.

Arī "Jelgava" šajā starpsezonā ir piedzīvojusi nopietnas izmaiņas, jo to ir pametuši 15 futbolisti, tostarp tādi līderi kā Kaspars Ikstens, kapteinis Gints Freimanis un aizsargs Mārcis Ošs, no kuriem pēdējie pastiprinājuši tieši "Spartaka" rindas. Pērn vasarā par komandas galveno treneri ieceltais krievs Raviļs Sabitovs nenoliedz, ka pašlaik notiek vienības atdzimšana.

"Jelgavai" šajā starpsezonā pievienojās jau iepriekš Zemgales klubu pārstāvējušais uzbrucējs Vladislavs Kozlovs, kurš iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja Jūrmalas "Spartaku", kūrortpilsētas komandu aizvedot līdz diviem Latvijas čempiontituliem. Tāpat vienībā atgriezušies japānis Rjotaro Nakano un lietuvietis Mindaugs Grigarāvičs, kā arī pievienojušies vairāki citi leģionāri

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!