Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Kazaņas "Ak Bars" komanda ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Austrumu konferences finālā ceturto reizi uzvarēja Čeļabinskas "Traktor" un nodrošināja sev tiesības spēlēt Gagarina kausa izcīņas finālā.

"Ak Bars" Austrumu konferences finālsērijas ceturtajā mačā viesos ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja Čeļabinskas "Traktor", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-0.

Mača rezultātu sešas minūtes pirms pirmā perioda beigām atklāja "Ak Bars" uzbrucējs Mihails Gluhovs, bet otrajā trešdaļā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, mājinieku rindās izceļoties zveidram Rihardam Gingem, bet viesiem precīzi metot viņa tautietim Antonam Landeram. "Traktor" komandai pēc nonākšanas iedzinējos neizdevās atspēlēties, turklāt mača pēdējā sekundē trešo ripu tukšos mājinieku vārtos ieraidīja Landers.

Kazaņas "Ak Bars" ir KHL pirmo divu sezonu čempioni, pie Gagarina kausa tiekot 2009. un 2010. gadā. Kazaņieši finālā spēlēja arī 2015. gadā, kad fināslērijā ar 1-4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA.

Rietumu konferences finālā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā SKA pēc četriem mačiem cīnās neizšķirti 2-2 ar Maskavas CSKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!