Foto: F64
Latvijas tenisa izlase ceturtdien piedzīvoja otro zaudējumu divās spēlēs Deivisa kausa izcīņas Eiropas zonas trešās grupas turnīrā, piekāpjoties arī Melnkalnei.

Pirmajā vienspēlē Latviju pārstāvēja 20 gadus vecais Artūrs Lazdiņš, kurš ar rezultātu 3-6, 1-6 piekāpās Rezartam Cungu. Lazdiņš ATP rangā šobrīd ierindojas 1373. vietā, bet Cungu atrodams 876. pozīcijā.

Savukārt otrajā vienspēlē Latvijas komandas līderis un ATP ranga 565. rakete Mārtiņš Podžus ar rezultātu 4-6, 5-7 piekāpās Ļubomiram Čelebičam (650. vieta rangā). Līdz ar to Latvijas izlase nonāca iedzinējos ar rezultātu 0-2, zaudējot iespējas atspēlēties.

Vēl šajā duelī notika paredzēta dubultspēle, kurā Roberts Grīnvalds un Mārtiņs Rocēns ar rezultātu 7-5, 6-3 pārspēja Pavli Roganu un Stefanu Dragoviču.

Jau vēstīts, ka trešdien Latvija pirmajā mačā piekāpās Grieķijas izlasei. Deivisa kausa izcīņas Eiropas zonas trešās grupas turnīrā Latvijas izlase tiksies arī ar Armēniju. B zonas grupas turnīrs Melnkalnes pilsētā Ulciņā risināsies līdz sestdienai.

Aizvadītajā gadā Latvijas izlase nespēja noturēties Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā, zaudējot Norvēģijas un Marokas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!