Foto: AP/Scanpix/LETA

Zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā trešdien piedzīvoja Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs", kas viesos ar 112:122 (30:29, 31:29, 26:23, 21:27, 4:14) piekāpās Losandželosas "Lakers" vienībai.

Līdz ar to "Spurs" vēl joprojām nav nodrošinājusi vietu NBA izslēgšanas turnīrā, lai arī tai līdz regulārā čempionāta beigām atlikuši trīs mači. Devītajā vietā esošo Denveras "Nuggets" tā apsteidz par divu uzvaru tiesu, tomēr konkurentiem ir viena spēle rezervē.

Bertāns trešdien nospēlēja četras minūtes, vienīgo reizi laukumā nākot otrajā ceturtdaļā. Viņš atzīmējās ar trim punktiem, jo trāpīja vienīgo tālmetienu, kā arī veica divas rezultatīvas piespēles.

"Spurs" sastāvā rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas, kamēr Dedžunte Marejs pievienoja 23 punktus un desmit atlēkušās bumbas.

Savukārt "Lakers" sastāvā teicamu maču aizvadīja debitants Kails Kuzma, kura kontā 30 punkti, bet 21 punkts Kenteviusam Koldvelam-Poupam.

Pirmās minūtes starp abām komandām vēl aizritēja līdzvērtīgā cīņā, tomēr pirmās ceturtdaļas vidū "Spurs" pārņēma iniciatīvu, kas pirmajā ceturtdaļā ļāva iegūt arī astoņu punktu pārsvaru, bet pirmās 12 minūtes tika noslēgtas ar viena punkta vadību (30:29), jo "Lakers" izskaņā veica septiņu punktu izrāvienu. Bertāns laukumā vienīgo reizi nāca otrās ceturtdaļas ievadā un uzreiz ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Kailam Andersonam iemest tālmetienu.

Pirmā puslaika otrajā pusē spēle ritēja teju punkts punktā, bet 16.minūtē Bertāns ar precīzu trejaci atguva "Spurs" vienībai vadību (40:39). Pēc dažu minūšu spēlēšanas latvietis tika nomainīts un laukumā tā arī vairs neatgriezās. Pirmo puslaiku viesi no Sanantonio noslēdza ar trīs punktu vadību (61:58).

Arī otrajā puslaikā bija vērojama ļoti līdzvērtīga cīņa, lai gan "Spurs" mača otro daļu uzsāka ar nelielu izrāvienu, iegūstot astoņu punktu vadību (66:58). To nosargāt gan neizdevās, bet noslēdzošajā ceturksnī vadībā jau izdevās atrasties arī "Lakers" basketbolistiem. Vēl nepilnas 24 sekundes līdz pamatlaika beigām Marejs ar precīzu divpunktnieku panāca 108:108.

Pamatlaika turpinājumā punkti vairs netika gūti, bet šī mača uzvarētājs tika noskaidrots pagarinājumā. Tajā krietni labāk nospēlēja "Lakers" basketbolisti, "Spurs" vienībai piedzīvojot zaudējumu, kamēr Bertāns laukumā tā arī vairs neparādījās.

Savainojuma dēļ Sanantonio vienībai vēl joprojām nevar palīdzēt Kavai Lenards, kurš Ņujorkā iziet rehabilitācijas kursu.

"Spurs" ar 45 uzvarām 79 spēlēs ieņem Rietumu konferences sesto vietu, bet piektā ar tādu pašu bilanci ir Oklahomasitijas "Thunder", kamēr "Lakerss" ar 34 panākumiem 78 cīņās ieņem 11.pozīciju. Savukārt devītajā vietā esošā Denveras "Nuggets" guvusi 43 uzvaras 78 mačos un atrodas trīs uzvaru attālumā no "Spurs".

Nākamo maču "Spurs" aizvadīs sestdien, kad uzņems Portlendas "Trail Blazers", bet pirmdien gaidāma tikšanās savu skatītāju priekšā ar Sakramento "Kings". Savukārt regulāro čempionātu Sanantonio klubs noslēgs 11.aprīlī ar dueli viesos pret Ņūorleānas "Pelicans".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!