Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kanādas hokeja izlasi maijā gaidāmajā pasaules čempionātā Dānijā vadīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Karolīnas "Hurricanes" galvenais treneris Bils Pīterss, vēsta Ziemeļamerikas sporta mediju koncerns TSN.

Kanādas izlase pasaules čempionātā būs Latvijas pretiniece apakšgrupu turnīrā, piedevām hokeja dzimtenes valstsvienība pirms turnīra Latvijā aizvadīs treniņnometni un 1.maijā Rīgā pārbaudes spēlēs tiksies ar Boba Hārtlija trenēto komandu.

"Hurricanes" komanda jau ir zaudējusi izredzes iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

Pīterss jau 2016.gadā pasaules čempionātā Krievijā bija Kanādas izlases galvenais treneris, aizvedot komandu līdz zelta medaļām, bet gadu iepriekš Čehijā, kur arī triumfēja kanādieši, viņš strādāja par galvenā trenera palīgu.

Par "Hurricanes" galveno treneri viņš strādā ceturto sezonu, taču Karolīnas klubs viņa vadībā ne reizi nav ticis "play-off".

Pasaules čempionātā Kanādas izlase, visticamāk, būs pilnībā veidota tikai no NHL klubu spēlētājiem. Jau šobrīd savu dalību turnīrā apstiprinājis Zemgus Girgensona komandas biedrs Raiens O'Reilijs, kā arī rezultatīvais Ņujorkas "Islanders" debitants Metjū Barzels.

Tāpat sagaidāms, ka izlasē spēlēs NHL superzvaigzne Konors Makdeivids no Edmontonas "Oilers" vienības, tikmēr valstsvienībai atteicis Monreālas "Canadiens" vārtsargs Korijs Praiss, tāpat kā viņa komandas biedrs Brendons Galahers. Iespēju uzspēlēt pasaules čempionātā neizmantos arī Čikāgas "Blackhawks" zvaigzne Džonatans Teivss un Otavas "Senators" spēlētājs Mets Dušeins.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase Boba Hārtlija vadībā aizvadītajā gadā pasaules čempionātā demonstrēja atzīstamu sniegumu, ieņemot desmito vietu, kas bija labākais rezultāts kopš 2012.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!