Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase otrdien ar rezultātu 73:67 pārspēja Japānas U-17 komandu, informēja Latvijas Basketbola savienība.

Latvijas U-18 izlase gatavojas Eiropas junioru čempionātam, bet Japānietes vasarā piedalīsies U-17 Pasaules kausa izcīņā Minskā.

Latvijas izlasē Aleksa Gulbe guva 21 punktu un izcīnīja 10 bumbas, Māra Mote sameta 15 punktus, bet Jete Nulle izcēlās ar 12 punktiem.

Latvijas U-18 izlase spēli ar japānietēm sāka krietni drošāk un precīzāk nekā dienu iepriekš tas izdevās U-17 izlasei. Mājinieces jau no pirmajām sekundēm uzņēmās vadību (16:5), veiksmīgi izmantojot augumu pārsvaru soda laukumā un arī precīzi uzbrūkot no tālienes. Tomēr, sākoties spēlētāju maiņām, Latvijas komandas galvenie ieroči kļuva neasāki un ļoti ātri spēlējošās japānietes pārņēma iniciatīvu, sodot mājinieces par katru kavēšanos atgriezties aizsardzībā un katru tehnisko brāķi.

Pirmā puslaika nogalē japānietes pārņēma vadību un to nosargāja visu trešo ceturtdaļu . Latvietēm izdevās atspēlēties tikai puslaika vidū, bet izšķirošu pārsvaru cīņā ar apņēmīgajām un enerģiskajām pretiniecēm neizdevās gūt līdz pat pēdējām sekundēm.

Dienu iepriekš ar Japānas U-17 izlasi spēlēja arī Latvijas U-17 basketbolistes, kuras zaudēja ar rezultātu 61:89.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!