Foto: Sputnik/Scanpix

Kazaņas "Ak Bars" komanda otrdien nonāca vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas Gagarina kausa finālā.

"Ak Bars" Austrumu konferences finālsērijas trešajā mačā viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Čeļabinskas "Traktor", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-0.

Mača rezultāts tika atklāts otrā perioda sestajā minūtē, kad vairākumā no vārtu priekšas precīzi meta "Ak Bars" uzbrucējs Aleksandrs Svitovs. Tiesa, 17 sekundes pirms trešdaļas beigām "Traktor" aizsargs Ivans Višņevskis ar tālu metienu panāca izlīdzinājumu. Trešajā periodā vārti netika gūti, un uzvarētāja tika noskaidrota pagarinājumā, kura ceturtajā minūtē Vasīlijs Tokranovs precīzi meta no zilās līnijas.

Sērijas ceturtais un, iespējams, pēdējais mačs notiks ceturtdien Čeļabinskā.

Rietumu konferences finālā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA ir vadībā 2-1 pret Maskavas CSKA.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Nākamajā sezonā KHL spēkosies 25 komandas, jo no turnīra tika izslēgta Toljati "Lada" un Hantimansijskas "Jugra". Plānots, ka vienības aizvadīs vismaz 60 mačus.

Kā zināms, Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!