Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē savā laukumā ar rezultātu 100:83 (26:17, 20:21, 29:28, 25:17) pārspēja regulārajā čempionātā uzvaru nodrošinājušo Hjūstonas "Rockets", pārtraucot pretinieku 11 uzvaru sēriju.

Līdz ar uzvaru"Spurs" basketbolisti, kuri savā laukumā ir palikuši nepārspēti deviņos mačos pēc kārtas, nostiprinājās Rietumu konferences ceturtajā pozīcijā, tuvodamies iekļūšanai NBA izslēgšanas turnīrā

Bertāns šajā spēlē laukumā bija pēdējās divas minūtes un 14 sekundes, kuru laikā ar rezultatīvām darbībām neizcēlās.

Kārtējo lielisko maču "Spurs" rindās aizvadīja Lamarkuss Oldridžs, kurš guva 23 punktus, izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un bloķēja trīs metienus. Tikmēr 21 punktu iemeta Rūdijs Gejs, ar 14 punktiem atzīmējās Petijs Milss, 13 punktus guva Dedžunte Marejs, bet 12 punktus pievienoja Denijs Grīns.

"Rockets" komandā ar 25 punktiem rezultatīvākasi bija Džeimss Hārdens, 18 punktus samet Ēriks Gordons, bet pa 11 punktiem guva Džeralds Grīns un Klints Kapela, kuram bija arī desmit atlēkušās bumbas.

Mača sākumā nevienai komandai neizdevās veikt ievērojamu atrāvienu, mājiniekiem lielāko tiesu punktu gūstot Dedžuntem Marejam, bet pretiniekiem - Klintam Kapelam. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē "Spurs" vienība ieguva vadību, spēles pirmo nogriezni noslēdzot ar astoņiem bezatbildes punktiem, no kuriem sešus guva Rūdijs Gejs. Otrās ceturtdaļas sākumā laukuma saimnieku pārsvars sasniedza desmit punktus (30:20), taču ātri tas tika sadeldēts līdz diviem punktiem. Ceturtdaļas turpinājumā "Spurs" vadību nosargāja un pirmo puslaiku uzvarēja ar rezultātu 46:38.

Spēles trešajā nogrieznī "Rockets" turpināja iedzīt "Spurs", bet laukuma saimnieki spēja nosargāt vadību, ceturtdaļas otrajā pusē mājinieku pārsvaram vairākas reizes sasniedzot 11 punktus. Ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē Petijs Milss pāris minūšu laikā iemeta divus "trejačus" un vienu pustālo, "Spurs" pārsvaram sasniedzot jau 16 punktus (87:71). "Rockets" komandai nelīdzēja arī paņemtais minūtes pārtraukums un laukuma saimnieki turpināja soļot pretī uzvarai.

Bertāns laukumā devās divas minūtes un 14 sekundes pirms mača finālsvilpes, kad "Spurs" bija vadībā ar 99:79. Tiesa, latvietis viņam atvēlētajā laikā ar rezultatīvām dabrībām neizcēlās, kamēr "Spurs" svinēja drošu uzvaru ar 100:83.

Savainojuma dēļ Sanantonio vienībai vēl joprojām nevar palīdzēt Kavai Lenards, kurš Ņujorkā iziet rehabilitācijas kursu.

"Spurs" ar 45 uzvarām 77 spēlēs ieņem Rietumu konferences ceturto vietu, kamēr "Rockets" ar 62 panākumiem 77 dueļos ir visas līgas vadošā komanda. Savukārt devītajā vietā esošā Denveras "Nuggets" guvusi 41 uzvaru 76 mačos, un jau tuvākajos mačos Sanantonio komanda var nodrošināt vietu NBA izslēgšanas turnīrā.

Nākamo maču "Spurs" aizvadīs otrdien, kad viesoies pie Losandželosas "Clippers", bet dienu vēlāk turpat eņģeļu pilsētā būs duelis ar "Lakers" basketbolistiem. Pēc tam "Spurs" aizvadīs divus mačus savā laukumā ar Portlendas "Trail Blazers" un Sakramento "Kings", bet regulārais čempionāts tiks noslēgts 11.aprīlī ar dueli viesos pret Ņūorleānas "Pelicans".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!