Foto: LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova Čārlstonas WTA "Premier" turnīra otrajā kārtā tiksies ar zviedrieti Juhannu Lāšoni vai kādu kvalifikāciju pārvarējušo tenisisti, noskaidrojās sestdien notikušajā izlozē.

Čārlstonas WTA "Premier" turnīrs būs šosezon pirmās sacensības uz māla seguma. Planētas 17. rakete Sevastova šajā turnīrā izlikta ar astoto numuru, līdz ar to pirmā kārta viņai būs brīva.

Savukārt otrajā kārtā viņai pretī stāsies Lāšone vai kāda kvalifikāciju pārvarējusī tenisiste. Ar Lāšoni, kura WTA rangā ieņem 25.pozīciju, Sevastova karjeras laikā tikusies divas reizes, izcīnot vienu uzvaru.

Sevastova pirms nedēļas apstājās Maiami WTA "Premier" sērijas turnīra trešajā kārtā, ciezdama zaudējumu kādreizējai ranga līderei Viktorijai Azarenkai no Baltkrievijas.

Sevastova šosezon izcīnījusi deviņas uzvaras 16 mačos.

Viņa Čārsltonas turnīrā piedalījusies trīs reizes, labāko rezultātu gūstot pērn, kad tika sasniegts ceturtdaļfināls, kurā tika atzīts vācietes Lauras Zīgemundas pārākums.

Pērn Čārsltonas WTA "Premier" turnīru sasniedza šī brīža Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura titula mačā zaudēja talantīgajai Krievijas tenisistei Darjai Kastakinai. Tiesa, viņa šajā turnīrā nepiedalīsies, līdz ar to neaizstāvēs pērn izcīnītos 305 punktus.

Kā vēstīts, Ostapenko sestdien Maiami WTA "Premier" turnīra finālā ar 6-7 (5:7), 1-6 zaudēja pagājušā gada ASV atklātā čempionāta uzvarētājai, amerikānietei Sloeinai Stīvensai. Par Maiami turnīra fināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 650 WTA ranga punktus, kā arī 654 380 dolārus (531 000 eiro). Nākamnedēļ gan viņa saglabās pasaules ranga piekto pozīciju, bet uzvara sestdienas mačā būtu ļāvusi pakāpties uz ceturto vietu.

Čārsltonas WTA "Premier" turnīrā ar pirmo numuru izlikta planētas septītā rakete Karolīne Garsija no Francijas, bet pērnā gada čempionei Kasatkinai pirmā kārta ir brīva. Turnīra pirmajiem astoņiem numuriem pirmā kārta ir brīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!