Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Rezultatīvais ēģiptiešu futbolists Muhameds Salāhs sestdien "Liverpool" komandai izrāva uzvaru Anglijas futbola premjerlīgas spēlē.

"Liverpool" viesos ar 2:1 (0:1) uzvarēja Londonas "Crystal Palace" komandu, turnīrā izcīnot piekto uzvaru pēdējos sešos mačos.

Spēle Jirgena Klopa trenētajai Liverpūles komandai sākās neveiksmīgi, jo 13.minūtē "Crystal Palace" ieguva tiesības izpildīt 11 metru soda sitienu, kuru realizēja Luka Milivojevičs.

Tomēr 49.minūtē Sadio Manē panāca izlīdzinājumu, bet 84.minūtē Salāhs guva uzvaras vārtus.

Salāhs līdz ar to kļuvis vien par otro Āfrikā dzimušo futbolistu, kurš sezonas laikā Anglijas premjerlīgā guvis 29 vārtus. Pirms viņa to 2009./2010.gada sezonā spēja slavenais Kotdivuāras pārstāvis Didjē Drogbā.

Šosezon visos turnīros Salāhs ir guvis 37 vārtus.

"Paldies maniem spēlētājiem, jo šī bija grūta spēle. Tomēr spēles beigās mēs bijām pelnījuši uzvarēt," pēc mača sacīja Klops.

Pie uzvaras sestdien tika arī premjerlīgas līdere Mančestras "City", kas viesos ar 3:1 (3:0) pieveica Liverpūles "Everton". Līdz ar to Mančestras komanda kļuvusi tikai par trešo vienību premjerlīgā, kas spējusi vienas sezonas laikā vismaz reizi uzvarēt līgā startējošos 19 klubus. Vēl 2005./06.gadā to spēja Londonas "Chelsea", bet 2010./2011.gadā kas tāds padevās arī Mančestras "United".

Mančestras "City" premjerlīgas titulu var izcīnīt jau nākamnedēļ, ja savā laukumā ļoti principiālā cīņā uzvarēs otru šīs pilsētas klubu "United".

Tikmēr uzvaru sestdien guva arī Mančestras "United", kas, pateicoties diviem pirmā puslaika vārtiem, ar 2:0 (2:0) savu skatītāju priekšā uzveica Svonsī "City".

Pa vārtiem uzvarētājiem guva Romelu Lukaku un Aleksis Sančess.

Kopvērtējuma pirmajā vietā pārliecinoši atrodas Mančestras "City", kas 31 spēlē guvusi 84 punktus, savukārt otrā ar 68 punktiem ir Mančestras "United", bet divus punktus no tās atpaliek "Liverpool", kas gan aizvadījusi jau 32 mačus.

Tālāk ar 61 punktu seko Totenhemas "Hotspur", 56 punkti ir Londonas "Chelsea", kamēr pirmo sešinieku ar 48 punktiem noslēdz Londonas "Arsenal", visām šīm trim komandām aizvadot pa 30 mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!