Foto: LETA
Latvijas pludmales volejbolisti Kristaps Šmits un Haralds Regža sestdien Zviedrijā cieta zaudējumu arī Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Satellite" kategorijas posma otrajā spēlē, netiekot izslēgšanas cīņās, dalību sacensībās noslēdzot dalītā 13. vietā.

Pamatturnīrā ar otro numuru izliktie latvieši B apakšgrupas otrajā mačā, kurā tikās pirmās kārtas neveiksminieki, ar rezultātu 0-2 (19:21, 15:21) zaudēja sacensību septītajam numuram Andrea Abjati un Ticiāno Andreatam no Itālijas, kuri līdz ar to iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Zīmīgi, ka abiem duetiem šī bija otrā savstarpējā tikšanās šajā sezonā, jo februārī Šmits un Regža itāļiem zaudēja arī Pasaules kausa triju zvaigžņu posmā Irānā.

Jau vēstīts, ka piektdien pirmajā mačā Latvijas duets ar ar 0-2 (24:26, 19:21) piekāpās zviedriem Aleksanderam Hermanam un Ludvigam Simonsonam, kuriem piešķirts 15.numurs un kuri pirms tam bija pārvarējuši šī turnīra kvalifikāciju.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu jeb šajā gadījumā ceturtdaļfinālu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības bija jānoslēdz.

Iepriekšējā sezonā Regža startēja kopā ar Mārtiņu Pļaviņu, kamēr Šmits spēlēja kopā ar Mihailu Samoilovu, izcīnot bronzas medaļas pasaules U-21 čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!