Foto: F64

Pie graujošas uzvaras "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā piektdien tika "Jūrmala", kas savā laukumā ar 99:55 (28:18, 16:16, 27:7, 28:14) pieveica pastarīti "Valmieru"/ORDO.

"Jūrmalas" sastāvā 21 punktu iemeta Dāvis Klegeris, bet 13 punkti Uģim Pinetem, kamēr 12 punktus pievienoja Edgars Jeromanovs. Savukārt "Valmiera"/ORDO rindās 15 punktus sameta Edmunds Elksnis, savukārt 12 guva Jānis Kaufmanis.

Vēl pirmajā puslaikā abas vienības cīnījās daudz maz līdzvērtīgi, lai gan pēc septiņām spēlētām minūtēm jūrmalnieki bija priekšā ar 18:8. Mājinieki gan nekur tālāk neatrāvās, bet lielajā pārtraukumā "Valmiera"/ORDO devās tikai ar desmit punktu deficītu (34:44).

Situācija pamatīgi izmainījās otrajā puslaikā, jo trešā ceturtdaļa pilnībā pārgāja "Jūrmalas" zīmē. Otro puslaiku tā iesāka ar 7:0 izrāvienu un ievadīja savu dominanci laukumā, jo pirms pēdējām desmit minūtēm rezultāta starpību bija palielinājusies par 20 punktiem (41:71). Spēles beigas bija tikai formalitāte, turklāt "Jūrmala" savu vadību palielināja tikai vēl vairāk.

"Jūrmalas" basketbolisti iepriekšējo spēli aizvadīja pirms divām dienām, kad Baltijas Basketbola līgas (BBL) fināla pirmajā mačā savā laukumā ar rezultātu 80:98 zaudēja latviešu aizsarga Artūra Ausēja pārstāvētajai Lietuvas komandai Pasvāles "Pieno žvaigždes", līdz ar to samazinot savas izredzes uz BBL čempionu titulu. Atbildes cīņa notiks nākamnedēļ izbraukumā.

Jūrmalas komandas basketbolisti LBL izcīnījuši četras uzvaras pēc kārtas, iepriekšējo zaudējumu ciešot mēneša sākumā pret līderpozīcijā esošo "Ventspili" (82:74). "Jūrmala" šosezon piekāpusies tikai LBL vadošajām komandām, "Ventspils" pārākumu atzīstot trīs reizes, bet "VEF Rīga" komandai piekāpjoties divos mačos.

Tikmēr 2016. gada čempione "Valmiera"/ORDO, kas spēlē ar atjauninātu sastāvu, kopš novembra beigām uzvarējusi tikai vienā mačā, 7. martā ar 76:74 pārspējot "Betsafe"/"Liepāja" vienību.

Šī abām komandām bija ceturtā un pēdējā savstarpēja spēle šajā sezonā. Pirmajā divās "Jūrmala" guva graujošas uzvaras (103:58 un 94:56), bet februārī notikušajā duelī kūrortpilsētas basketbolistiem vajadzēja lielāku piepūli (86:83).

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 22 uzvaras 24 mačos, savukārt ar 17 panākumiem 19 dueļos seko "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" ir 18 uzvaras 23 cīņās, bet 16 panākumus 24 spēlēs guvusi "Ogre".

Piektajā vietā ar piecām uzvarām 14 mačos ir "Valka"/"Valga", kam ar astoņiem panākumiem 25 cīņās seko "Betsafe"/"Liepāja", bet ārpus izslēgšanas turnīra zonas ar astoņām uzvarām 27 mačos ir "Jēkabpils", kamēr "Latvijas Universitāte" iekrājusi septiņus panākumus 26 mačos.

Savukārt turnīra tabulu noslēdz "Valmiera"/ORDO, kas savākusi četras uzvaras 28 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" – divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!