Foto: fivb.com
Latvijas pludmales volejbolisti Kristaps Šmits un Haralds Regža piektdien Zviedrijā ar zaudējumu sāka Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Satellite" kategorijas posmu.

Pamatturnīrā ar otro numuru izliktie latvieši B apakšgrupas pirmajā mačā pārliecinoši ar 0-2 (24:26, 19:21) piekāpās zviedriem Aleksanderam Hermanam un Ludvigam Simonsonam, kuriem piešķirts 15.numurs un kuri pirms tam bija pārvarējuši šī turnīra kvalifikāciju.

Turnīra nākamajā mačā Šmits/Regža sestdien tiksies ar sacensību septīto numuru Andreu Abjati un Ticiāno Andreatu, pret kuriem februārī tika ciests zaudējums Pasaules kausa triju zvaigžņu posmā Irānā.

Irānā Šmits/Regža bija devītie.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz.

Iepriekšējā sezonā Regža startēja kopā ar Mārtiņu Pļaviņu, kamēr Šmits spēlēja kopā ar Mihailu Samoilovu, izcīnot bronzas medaļas pasaules U-21 čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!