Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisa zvaigzne Jeļena Ostapenko sagaida grūtu cīņu Maiami WTA "Premier" sērijas turnīra finālā pret amerikānieti Sloeinu Stīvensu, jo arī viņa ir augstākā līmeņa tenisiste.

Jau ziņots, ka ar sesto numuru izliktā Ostapenko ceturtdien Maiami turnīra ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:1), 6-3 uzvarēja šī turnīra lielākā pārsteiguma autori Danielu Rouzu Kolinsu no ASV, kura šīs sacensības sāka vien no kvalifikācijas.

"Kolinsa pirmajā setā spēlēja ļoti labi, turklāt viņai bija setbumba, ko man izdevās atspēlēt. Zināju, ka spēle būs grūta, jo biju redzējusi pāris iepriekšējās viņas cīņas. Tas bija augsta līmeņa teniss, tāpēc ko tādu sagaidīju arī mūsu savstarpējā cīņā," pēc uzvaras izteicās Ostapenko. "Savstarpēju maču savulaik aizvadījām junioru konkurencē. Jau tad Kolinsa bumbiņu sita diezgan spēcīgi, bet kopš tā laika viņa savu spēli ir uzlabojusi. Viņa cīņā pret mani labi servēja un bija stabila, tāpēc man bija pārsteigums, kā viņa spēlēja."

"Zināju, ka arī otrā seta sākumā man jāspēlē labi un stabili, jo viss vienmēr var mainīties kājām gaisā. Man izdevās otrā seta ievads, turklāt noturēju savu servi un lauzu viņējās," pauda Ostapenko.

Latvijas tenisiste sasniegusi savu nozīmīgāko turnīra finālu kopš pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta, ko viņai izdevās uzvarēt. Maiami viņa nopelnījusi 650 WTA ranga punktus. Finālā sestdien Ostapenko tiksies ar pagājušā gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāju Stīvensu.

"Esmu kļuvusi mierīgāka un mentāli spēcīgāka, kā arī stabilāka un pārliecinātāka pār sevi," uzskata Ostapenko. "Šis ir mans pirmais fināls šajā sezonā. Esmu ļoti priecīga, jo šeit ir lielisks korts ar teicamu publiku. Nebūs viegla spēle, jo Stīvensa ir augstākā līmeņa tenisiste."

Ostapenko arī norādīja, ka no viņas dzimšanas gada (1997.) izaugušas spēcīgas tenisistes, no kurām dažas atrodas jau pasaules ranga pirmajā simtniekā. "Junioru laikos mums savā starpā bija sīvas cīņas, un tagad mēs spēlējam jau pasaules tūres ietvaros."

Šis ir pirmais turnīrs, kurā Ostapenko guvusi piecas uzvaras, nezaudējot nevienā setā.

Ja Ostapenko izcīnīs uzvaru Maiami turnīrā, viņa kļūs par planētas ceturto raketi, labojot savu un valsts rekordu. Šobrīd viņa ir planētas piektā rakete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!