Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Andrejam Kuzmenko gūstot trīs vārtus, tajā skaitā arī uzvaru nesošos pagarinājumā, Maskavas CSKA komanda ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences fināla sērijas pirmajā mačā pārspēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Sanktpēterburgas SKA.

CSKA viesos guva virsroku ar rezultātu 5:4 (0:1, 3:2, 1:1, 1:0) sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-0.

Mača rezultātu septītajā minūtē atklāja SKA zvaigzne Pāvels Dacjuks, bet otrā perioda pirmajā minūtē Mihails Grigorenko panāca izlīdzinājumu, kamēr vēl četras minūtes vēlāk precīzi meta arī Kuzmenko. Pēc 14 sekundēm Nikolajs Prohorkins vienus vārtus atguva, perioda astotajā minūtē Aleksandrs Popovs atjaunoja vadību CSKA komandai, bet četras minūtes vēlāk Ņikita Gusevs vēlreiz izlīdzināja rezultātu.

Arī trešajā periodā komandas apmainījās vārtu guvumiem, trešdaļas desmitajā minūtē Kuzmenko panākot 4:3, bet nepilnu pusotru minūti vēlāk Sergejam Plotņikovam izlīdzinot rezultātu. Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, līdz ar to bija jāaizvada pagarinājums, kura septītajā minūtē Kuzmenko pēc pretinieku vārtu apvešanas un apgrieziena ap savu asi izdarīja precīzu metienu, izraudams viesiem uzvaru.

Sērijas nākamais mačs notiks sestdien Sanktpēterburgā, bet pēc tam būs divi dueļi Maskavā.

CSKA Rietumu konferences pusfinālā ar 4-2 pārspēja Somijas klubu Helsinku "Jokerit", kamēr iepriekšējās sezonas čempione SKA ar 4-1 uzveica Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Tikmēr Austrumu konferences finālā cīnīsies Čeļabinskas "Traktor" un Kazaņas "Ak Bars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!