Foto: F64

Toltati "Lada" līdzšinējais galvenais treneris Artis Ābols pametīs klubu, kuru šonedēļ izslēdza no Kontinentālās hokeja līgas (KHL), paziņojis Samāras apgabala sporta ministrs un hokeja kluba "Lada" viceprezidents Dmitrijs Šļahtins.

Līdz ar Ābolu, visticamāk, "Lada" treneru korpusu atstās arī otrs Latvijas speciālists Viktors Ignatjevs. Ābols uz "Lada" pārgāja 2015. gada vasarā, kļūstot par galvenā trenera Sergeja Svetlova asistentu. Pēc Svetlova atstādināšanas Ābols kļuva par galvenā trenera pienākumu izpildītāju, bet amatā tika apstiprināts vēlāk.

"Galvenais treneris Artis Ābols noteikti neturpinās darbu "Lada"," sarunā ar portālu "championat.ru" apstiprinājis Šļahtins. "Tas pat netiek apspriests. Šobrīd mēs atjēdzamies pēc vakardienas notikumiem, un pēc tam domāsim par mūsu nākotnes plāniem."

Līdzīgi kā pagājušogad no KHL izslēgtais Novokuzņeckas "Metallurg", arī Totlaji klubs varētu pievienoties Krievijas Augstākajai hokeja līgai (VHL).

Kā ziņojām, KHL direktoru padomes sēdē 28. martā tika nolemts no KHL izslēgt divus klubus ar zemāko reitingu — Toljati "Lada" un Hantimansijskas "Jugra". Abi klubi pirms tam līgas vadībai bija nosūtījuši garantijas vēstules par nākamās sezonas budžetu, taču tas viņu situāciju neglāba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!