Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Slovāku veterāns Zdeno Hara, kurš šobrīd ir vecākais aizsargs Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), vēl uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar Bostonas "Bruins" vienību, ziņo līga.

Neturpinot sadarbību ar Bostonas klubu, ilggadejais "Bruins" kapteinis 1. jūlijā būtu kļuvis par neierobežoti brīvo aģentu, jo beidzas viņa piecu gadu līgums. 41 gadu vecā hokejista alga nākamsezon būs piecu miljoni dolāru.

Bostonas "Bruins" šobrīd NHL Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem otro vietu un ir jau nodrošinājuši sev tiesības spēlēt Stenlija kausa izcīņā. Hara šajā sezonā piedalījies 68 no 75 aizvadītajām regulārā čempionāta spēlēm, guvis tajās septiņus vārtus un izdarījis 16 rezultatīvas piespēles, laukumā pavadot vidēji 23 minūtes, bet viņa lietderības koeficients ir iespaidīgi +26.

"Viņš šogad bija mūsu vadošais spēlētājs," uzsver "Bruins" ģenerālmenedžeris Dons Svīnijs. "Viņa spēles laiks ir iespaidīgs, un dažos mačos varbūt pat par lielu, kas mūs nedaudz varbūt arī uztrauc, bet viņš vienmēr saka: atveriet vārtiņus, es eju laukumā! Tas tikai parāda Zdeno sagatavotību un to, ka viņš grib spēlēt. Viņš uzsvēris, ka grib to darīs augstā, augstā līmenī, un tam ir atbalsts. Man [līguma pagarināšana] bija viegls lēmums."

"Bruins" Hara pievienojās 2006./2007. gada sezonā kā neierobežoti brīvais aģents un no tā brīža pilda komandas kapteiņa pienākumus. Viņš saņēma Norisa balvu kā NHL 2008./2009. gada sezonas labākais aizsargs un 2010./2011. gadā kļuva par Stenlija kausa ieguvēju.

NHL Hara tika draftēts 1996. gadā, kad viņu trešajā kārtā ar 56. numuru izvēlējās Ņujorkas "Islanders". Pārstāvot "islanders", Otavas "Senators" un tagad "Bruins", Hara 20 sezonās NHL aizvadījis kopumā 1418 spēles, kurās sakrājis 627 (195+432) rezultativitātes punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!