Foto: LETA

Hokeja kluba "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) direktoru padomes sēdes, kurā tika lemts par divu klubu izslēgšanu no līgas, atzinis, ka jaunievedumiem jānāk par labu KHL attīstībai.

Kā ziņojām, šodien tika nolemts no KHL izslēgt klubus, kas sezonas reitingā ieņēma pēdējās divas vietas – Hantimansijskas "Jugra" un Toljati "Lada". Tāpat līgas vadība vienojās par īpašas komitejas izveidošanu, kas uzraudzītu klubu finansiālo darbību un apstiprināja "cieto" algas griestu ieviešanu ar 2020./2021. gada sezonu.

"Mēs esam ļoti apmierināti, ka tiks izveidota īpaša komiteja, kas kontrolēs klubu finansiālo darbību," Savicki citē KHL preses dienests. "Mums "Dinamo" ar finanšu atskaitēm viss ir kārtībā – atskaitāmies Latvijā, saviem sponsoriem, mums ar to problēmu nav. (..) Toties algu griesti uz mums vispār neattiecas – mēs pat līdz minimālajam atalgojumam neaizsniedzamies. Šī tēma mums nav aktuāla. Taču kopumā līgai šī tendence ir pilnīgi pareiza."

"Jau šodien Eiropas hokeja līgas algu līmeņa ziņā mums pietuvojas, vācieši un šveicieši gandrīz izlīdzinājušies, tāpēc es neizslēdzu iespēju, ka pēc trim gadiem liela daļa KHL leģionāru aizbrauks," saka Magņitogorskas "Metallurg" padomes priekšsēdētājs Genādijs Veļičkins. "Ar Eiropas klubiem būs grūti konkurēt, taču tas dos iespēju attīstīties krievu spēlētājiem. Sistēma vairs neļaus spriest, cik leģionārus mēs pieņemsim – piecus, sešus vai trīs. Pati dzīve liks klubiem pieņemt lēmumus attiecībā uz leģionāriem. Ja vājāka komanda, var astoņus, ja spēcīga – vairāk par vienu, manuprāt, klubs "nepavilks"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!