Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis trešdien Spānijā izstājās no Marveljas "Challenger" sērijas turnīra, otrajā kārtā ar rezultātu 5-7, 1-6 piekāpjoties argentīnietim Gido Andreoci.

Gulbis jaunākajā ATP rangā bija 190. vietā, bet Andreoci – 198. pozīcijā.

Mača pirmajos deviņos geimos drošas uzvaras guva servētāji, bet desmitajā geimā Gulbim nācās atspēlēt divas setbumbas. Turpinājumā viņš pats tika pie trim breika iespējām, taču nevienu no tām neizmantoja, vēlāk 12.geimā zaudējot savu servi un piekāpjoties arī setā. Tāpat latvietis tika nobreikots arī otrā seta otrajā un sestajā geimā, argentīnietim panākot 5-1. Andreoci servējot par uzvaru mačā, Gulbis divas mačbumbas atspēlēja, tomēr trešā viņam bija liktenīga, Latvijas pirmajai raketei piekāpjoties ar 1-6 un nepārvarot turnīra otro kārtu.

Par otrās kārtas sasniegšanu Gulbis nopelnīja sešus ATP vienspēļu ranga punktus.

Gulbis ATP turnīros šosezon piedalījies divas reizes, bez Dubaijas startējot arī Sofijas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kur tāpat pārvarēja kvalifikāciju, bet zaudēja pirmajā pamatturnīra cīņā.

Līdz jūlijā gaidāmajam Vimbldonas čempionātam latvietim šosezon ir jāaizstāv tikai 30 ATP ranga punkti, kas varētu palīdzēt veikt nelielu kāpumu rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!