Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargam Artūram Kuldam ceļgala savainojuma dēļ pasaules čempionāts varētu iet secen, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Pieredzējušais aizsargs ceļgalu savainojis pēdējā regulārā turnīra spēlē Čehijā, izslēgšanas mačos piedaloties jau ar traumu. Kuldam sezona noslēdzās pirms trim nedēļām, tomēr labāk nav kļuvis un radušās aizdomas, ka vaina ir nopietnāka nekā sākotnēji domāts.

Kuldam nākamnedēļ paredzēts veikt magnētiskās rezonanses izmeklējumu savainotajam ceļgalam un šobrīd ir zem lielas jautājuma zīmes 29 gadus vecā aizarga piedalīšanās pasaules čempionātā maijā.

"Šobrīd mana prioritāte ir veselība, lai varu kārtīgi sagatavoties nākamajai sezonai. Pagājušajā vasarā tikai jūlija beigās varēju kāpt uz ledus, tāpēc vēlāk bija ļoti grūti gan fiziski, gan psiholoģiski. Vispār šī bija grūta sezona, nekad tik daudz neesmu zaudējis. Jāsaved kārtībā veselība," laikraksts citē Kuldas teikto.

Kulda šajā sezonā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Pekinas "Kuņluņ Red Star" sastāvā regulārajā čempionātā 47 spēlēs guva divus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles.

Februārī viņš papildināja Čehijas augstākās līgas klubu Prāgas "Sparta", sešos mačos paliekot bez punktiem,

Kulda Latviju pārstāvējis piecos pasaules čempionātos un 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs.

Jau vēstīts, ka veselības problēmu dēļ izlasē šoreiz nebūs arī iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram pagājušajā nedēļā tika veikta rokas operācija. Tāpat komandā nebūs arī pieredzējušā uzbrucēja Laura Dārziņa un vārtsarga Jāņa Kalniņa, kuriem arī nepieciešams savest kārtībā veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!