Foto: AFP/Scanpix/LETA
Spānijas futbola izlase otrdien pārbaudes spēlē savā laukumā Madridē nepažēloja vienu no Dienvidamerikas spēcīgākajām valstsvienībām Argentīnu, sagraujot pretiniekus ar 6:1 (2:1).

Nespēlējot pasaules zvaigznei Lionelam Mesi, Argentīna jau līdz spēles 27. minūtei bija ielaidusi divus vārtus. Lai gan 39. minūtē Nikolass Otamendi vienus vārtus atguva, otrajā puslaikā spāņi turpināja savu dominanci un sagrāva pretiniekus ar 6:1. Spāņiem ar "hat trick" izcēlās Isko, bet pa reizei precīzi bija Djego Kosta, Tjagu Alkantara un Jago Aspass.

Otrdien kopumā notika 34 pārbaudes spēles, kurās spēlēja arī daudzas šī gada Pasaules kausa finālturnīra dalībnieces.

2014. gada Pasaules kausa pusfināla dueļa atkārtojumā Minhenē Brazīlija ar 1:0 apbēdināja Vāciju, pārtraucot vāciešu 22 nezaudēto spēļu sēriju. Interesanti, ka 1998. gadā Brazīlija ar uzvaru arī pārtrauca Vācijas 22 nezaudēto spēļu sēriju, bet Vācijas rekords ir 23 nezaudētas spēles pēc kārtas.

Minhenē notikušajā spēlē vienīgos vārtus guva Gavrjels Hesuss, kura sitienu ar galvu gan atvairīja vārtsargs Kevins Traps, bet bumba bija šķērsojusi vārtu līniju.

2018. gada Pasaules kausa mājiniece Krievija savā laukumā ar 1:3 piekāpās Francijai, kuras labā ar diviem "goliem" izcēlās Kilians Mbape. Vienus vārtus uzvarētājiem pēc soda sitiena izpildes guva Pols Pogba, bet mājiniecei precīzs bija Fjodors Smolovs.

Pasaules kausa finālturnīrā neiekļuvusī Itālija otrdien Londonā slavenajā Vemblija stadionā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Angliju. Mājiniekus 27. minūtē vadībā izvirzīja Džeimijs Vārdijs, bet Itālija iespēju izlīdzināt rezultātu ieguva tikai pēc video atkārtojuma noskatīšanās. Spēles 85. minūtē Anglijas soda laukumā tika nogāzts Federiko Kjesa, un soģis Denizs Ajtekins tikai pēc video atkārtojuma noskatīšanās lēma piešķirt "pendeli", ko realizēja Lorenco Insine.

Vēl Pasaules kausa finālturnīra dalībnieču divos dueļos Beļģija ar 4:0 uzvarēja Saūda Arābiju, bet Šveice ar 6:0 sagrāva Panamu. Citos mačos finālturnīra dalībnieces Kostarika ar 0:1 piekāpās Tunisijai, Japāna pie praktiski tukšām tribīnēm Beļģijā ar 1:2 zaudēja Ukrainai, Ēģipte nespēja pārspēt Grieķiju un atzina pretinieku pārākumu ar 0:1, bet Serbija ar 2:0 uzvarēja Nigēriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!