Foto: AP/Scanpix/LETA

Petra Kvitova ir lieliska tenisiste, tāpēc pret viņu ir jārāda augstākā līmeņa sniegums, kas pirmdien arī izdevās, pēc gūtās uzvaras pār čehieti Maiami WTA "Premier" turnīra astotdaļfinālā atzina Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko.

Kā ziņojām, Ostapenko pirmdien svinēja uzvaru ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-3, pirmo reizi šosezon pārspējot ranga TOP10 spēlētāju, jo Kvitova šobrīd ir planētas devītā rakete.

"Protams, cīnījos smagi, lai uzvarētu. Kad devāmies uz ģērbtuvēm es zaudēju, tāpēc sev teicu - centies parādīt savu labāko sniegumu. Petra ir lieliska spēlētāja, tāpēc man bija jāspēlē augstākajā līmenī. Priecājos par to, kā man izdevās aizvadīt spēles otro pusi un pabeigt cīņu," apmierināta bija ranga piektajā vietā esošā Ostapenko.

Spēles gaitu ietekmēja lietus, jo pirmā seta taibreikā, kad Ostapenko zaudēja ar 2:3, cīņa uz 50 minūtēm tika apturēta.

"Šobrīd nav viegli, jo pulkstenis ir pāri pusnaktij, bet mēs vēl atrodamies kortā," uzreiz pēc panākuma sacensību rīkotājiem sacīja Ostapenko.

Cīņas sākumā viņa ieguva vadību 4-1, taču turpinājumā to nespēja nosargāt, Kvitovai panākot izlīdzinājumu.

"Jau no spēles sākuma Kvitova izdarīja spēcīgus sitienus. Spēle man sākās labi, tomēr Petra spēlēja agresīvi un dziļi laukumā, tāpēc man bija grūti izdarīt izšķirošus sitienus," skaidroja Latvijas tenisiste.

Abas sportistes iepriekšējo reizi savā starpā tikās februārī Sanktpēterburgas WTA "Permier" turnīrā, uzvaru svinot Kvitovai.

"Šodien spēles apstākļi bija citi, jo manuprāt, Kvitovai labāk sanāk spēlēt telpās. Biju gatava grūtam mačam. Arī toreiz Sanktpēterburgā nespēlēju slikti, bet viņa bija neticami laba, vēlāk uzvarot arī visā turnīrā. Gaidīju, ka arī šoreiz būs līdzīgs spēles līmenis, taču šodien apstākļi bija daudz grūtāki," uzskatīja Ostapenko.

Viņa arī norādīja, ka viņai izdevusies stabila kāju darbība. "Zināju, ka Kvitova uzbruks manai otrajai servei, taču es tam biju gatava un spēju atspēlēt bumbiņas," bilda tenisiste.

Latvijas tenisiste pirmo reizi šajā sezonā WTA turnīros izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas. Trīs panākumus viņa guva arī februāra sākumā Federāciju kausa izcīņā, taču tad viņa spēlēja pret rangā krietni zemāk esošām pretiniecēm.

Nākamajā kārtā Latvijas tenisiste tiksies ar Ukrainas pārstāvi Jeļinu Svitoļinu, kura ir ranga ceturtā rakete. Svitoļina un Ostapenko ir abas augstāk rangā esošās tenisistes, kuras vēl turpina dalību Maiami WTA "Premier" turnīrā, jo pirmās trīs ranga spēlētājas jau ir izstājušās.

"Pret Svitoļinu spēlēju pērn Vimbldonas čempionātā, tāpēc zinu kā viņa darbojas. Man gaidāmajā spēlē nebūs ko zaudēt. Domāju, ka lēnām atgriežos savā labākajā sportiskajā formā, kļūstu stabilāka, tāpat uzvaras taibreikos dod papildu pārliecību, kas ļauj arī justies labāk," sacīja Ostapenko, kura pērn Ukrainas tenisisti Vimbldonas astotdaļfinālā uzvarēja ar 6-3, 7-6 (8:6).

Abas tenisistes ceturtdaļfinālā tiksies trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!