Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien Spānijā, aizvadot pirmo maču mēneša laikā, izcīnīja uzvaru Marveljas "Challenger" sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Ernests Gulbis trīs setu mačā, kas ilga teju trīs stundas, ar rezultātu 7-5, 4-6, 6-4 uzvarēja Laslo Džeri no Serbijas, kurš ir planētas 94. rakete, bet turnīrā bija izlikts ar otro numuru.

Gulbis, kurš ATP rangā ieņem 190. vietu, pirmajā setā bija izvirzījies vadībā ar 5-2, astotajā geimā neizmantoja trīs setbumbas, pēc tam arī nespējot izservēt setu. Tomēr 12. geimā viņš pie Džeres serves tika pie vēl vienas setbumbas, šoreiz šo iespēju nelaižot garām.

Otrajā setā Gulbis panāca 2-0, tomēr turpinājumā labāks bija serbs, kurš izcīnīja četrus punktus pēc kārtas, divas reizes nobreikojot pretinieku. Seta beigās Džere droši nosargāja pārsvaru, līdz ar to nācās aizvadīt izšķirošo setu.

Tā sākumā Džere ieguva breika pārsvaru un bija vadībā ar 2-0, taču Gulbis atguvās un uzvarēja nākamajos trīs geimos. Spēles beigas bija pavērsieniem bagātas, jo astotajā geimā Gulbis izmantoja breikbumbu un panāca 5-3, taču pēc tam nespēja izservēt maču. Tiesa, arī Džeres serve vairs nebija noturīga un desmitajā geimā Gulbis trešo reizi šajā setā un sesto reizi mačā izmantoja breika iespēju, svinot uzvaru visā mačā.

Par otrās kārtas sasniegšanu Gulbis nopelnījis sešus ATP vienspēļu ranga punktus.

Otrajā kārtā latvietis tiksies ar argentīnieša Gido Andreoci un čeha Lukāša Rosola cīņa uzvarētāju. Šī spēle notiks otrdien.

Latvijas tenisists iepriekšējo turnīru aizvadīja februāra beigās, kad piedalījās Dubaijas "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā, pārvarot divas kvalifikācijas kārtas, bet pamatturnīrā zaudējot pirmajā mačā.

Marvelja Gulbim ir šosezon ceturtais "Challenger" sērijas turnīrs, kuros viņš izcīnījis trīs uzvaras sešos mačos, tālāk par otro kārtu netiekot.

Līdz jūlijā gaidāmajam Vimbldonas čempionātam latvietim šosezon ir jāaizstāv tikai 30 ATP ranga punkti, kas varētu palīdzēt veikt kāpumu rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!