Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks pirmdien guva septiņus punktus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Pirejas "Olympiakos" komandai tikt pie graujošas uzvaras Grieķijas čempionāta mačā.

"Olympiakos" viesos ar rezultātu 104:54 (27:21, 21:10, 37:13, 19:10) pārspēja "Koroivos" komandu, turnīrā izcīnot sesto uzvaru pēc kārtas.

Strēlnieks spēlēja 23 minūtes un 28 sekundes, trāpot abus divpunktu metienu un vienu no pieciem tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas un izdarīja četras rezultatīvas piespēles, pārtverot vienu bumbu un nopelnot divas piezīmes, kas viņam deva 12 efektivitātes rādītāja punktus.

Uzvarētājiem pa 20 punktiem guva Vangelis Mantzaris un Bobs Brauns, bet zaudētājiem 17 punktus sameta Šakils Heinss.

Grieķijas čempionāta kopvērtējuma vadībā ar 20 panākumiem 20 mačos ir Atēnu "Panathinaikos Superfoods", bet "Olympiakos" komanda ar 16 uzvarām ir otrā.

Strēlnieks "Olympiakos" rindas papildināja pērn jūnijā, noslēgdams divu gadu līgumu, bet pirms tam spēlēja Bambergas "Brose" komandā, ko aizveda līdz trim Vācijas čempiontituliem.

"Olympiakos" jau ir nodrošinājusi sev vietu ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēlēs, kur Pirejas klubs divas kārtas pirms pamatturnīra beigām ir trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!