Foto: Raitis Supe Photo/ facebook.com/FKJelgava
"Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) komanda svētdien ar 4:1 (4:0) sagrāva "Jelgavas" vienību un izcīnīja trešo vietu pirmssezonas sagatavošanās turnīrā futbolā "Virslīgas kauss".

Uzvarētājiem divus vārtus guva Ņikita Kovaļonoks.

Spēles rezultāts tika atklāts jau 2.minūtē, kad precīzs pirmo reizi bija Kovaļonoks, savukārt 18.minūtē Jēkabs Lagūns panāca 2:0 "Metta"/LU rindās. Trešos vārtus "studenti" guva 35.minūtē, kad bīstamu uzbrukumu no labās malas ar spēcīgu sitienu noslēdza Dāvis Sandis Strods, savukārt piecas minūtes vēlāk Kovaļonoks iesita savus otros vārtus mačā, panākot jau 4:0.

Zīmīgi, ka pašā pēdējā puslaika minūtē Usmans Abbas neizmantoja iespēju ar 11 metru soda sitienu gūt piektos vārtus, šoreiz lieliskam esot jelgavnieku vārtsargam Mārcim Melecim.

Savukārt "Jelgava" savus vienīgos vārtus guva 59.minūtē, kad bumbu vārtos raidīja spēlētājs, kurš klubā atrodas uz pārbaudi.

Līdz ar to "Metta"/LU izcīnīja pirmo godalgoto vietu kādā no LFF organizētiem turnīriem kopš 2012.gada, kad klubs startē virslīgas čempionātā.

Jau vēstīts, ka sestdien piekto vietu turnīrā izcīnīja "Riga", kas ar 2:1 (0:0) pārspēja "Liepāju"/"Mogo".

Tikmēr duelī par septīto vietu "Ventspils" komandas dublieri pārspēja "Valmiera Glass"/ViA komandu. Ventspilnieki ar valmieriešiem pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1), bet pēcspēles sitienu sērijā guva virsroku ar 5:3.

"Virslīgas kausa" ieguvēji kļūs zināmi svētdien, kad Jūrmalas "Spartaks" cīnīsies ar RFS.

Jaunā virslīgas sezona sāksies nākamajā nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!