Foto: facebook.com/bkjurmala

"Jūrmalas" komanda sestdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 90:85 (21:18, 9:24, 23:19, 21:13, 18:11) pagarinājumā pārspēja "Jēkabpili".

Tikmēr kopvērtējuma līdere "Ventspils" Kurzemes derbijā ar rezultātu 107:62 (23:8, 22:10, 35:22, 27:22) pārspēja "Betsafe"/"Liepāja" vienību, kamēr "Ogre" viesos ar 78:63 (25:16, 25:22, 18:7, 10:18) uzvarēja "Valku"/"Valgu". Savukārt "Latvijas Universitāte" viesos ar 91:80 (24:22, 23:18, 22:24, 22:16) pārspēja "Valmieru"/ORDO, 2016.gada čempioni sarūgtinot ceturto reizi sezonā.

Jūrmalnieki trešajā ceturtdaļā bija nonākuši iedzinējos ar 17 punktiem (38:55), tomēr atspēlēs un 24 sekundes pirms pamatlaika beigām Uģis Pinete ar tālmetienu izvirzīja mājiniekus vadībā (74:72). Tiesa, otrā laukuma galā "sodiņus" iemeta Dominiks Domarks, līdz ar to uzvarētāja 40 minūtēs netika noskaidrota, komandām aizvadot pagarinājumu. Tajā jūrmalnieki bija neapturami un izcīnīja uzvaru.

Uzvarētājiem pa 18 punktiem sameta Haralds Kārlis un Pinete, bet 14 punkti un 13 atlēkušās bumbas bija Andrejam Šeļakovam.

Tikmēr "Jēkabpili" no zaudējuma neglāba lietuvieša Domarka 28 punkti.

"Jūrmalas" basketbolisti šonedēļ sasniedza Baltijas Basketbola līgas (BBL) finālu, bet Latvijas čempionātā kūrortpilsētas komanda šobrīd ieņem stabilu trešo vietu.

Tikmēr "Jēkabpils" zaudējusi septiņus mačus pēc kārtas, lai gan pēc Sanda Buškevica kļūšanas par komandas galveno treneri gadu iesāka ar pieciem panākumiem sešās cīņās. Jēkabpilieši kopvērtējumā ieņem septīto vietu un turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Šosezon iepriekšējās trijās savstarpējās cīņās uzvaras guva "Jūrmala".

Tikmēr Ventspilī notikušajā duelī uzvarētājiem ar 24 punktiem un deviņiem izprovocētiem pārkāpumiem izcēlās Juļs Juciks, kamēr pa 14 punktiem guva Mārtiņš Gulbis un Aigars Šķēle, kurš izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas.

Liepājas komandā punktus guva tikai pieci basketbolisti, 20 iemetot Robertam Krastiņam, bet 17 - Kārlim Paulam Lasmanim.

Vicečempione "Ventspils" trešdien LBL grandu duelī savā laukumā ar rezultātu 63:82 kapitulēja "VEF Rīga" vienībai. LBL līderi šobrīd ir neveiksmju joslā, jo bez zaudējuma "VEF Rīga" komandai un apstāšanās FIBA Eirokausa astotdaļfinālā kurzemniekus piemeklējušas dažādas veselības likstas.

Arī liepājniekiem neklājas viegli, jo vēju pilsētas basketbolisti zaudējuši piecus mačus pēc kārtas. Tiesa, tas netraucē ieņemt sesto vietu un šobrīd saglabāt pozīciju "play-off" zonā.

Šosezon visos četros Kurzemes derbijos uzvaras izcīnījuši "Ventspils" basketbolisti.

Tikmēr Valgā notikušajā duelī "Ogres" uzvaru ar 13 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām kaldināja Guntis Sīpoliņš, kamēr pa 12 punktiem sameta Jānis Antrops un Mārcis Vītols.

Laukuma saimniekiem 19 punktus guva Edgars Lasenbergs.

Abu komandu šosezon pirmajā savstarpējā duelī uzvarēja "Ogre".

Valmierā notikušajā duelī LU uzvaru ar 22 punktiem kaldināja Jānis Eiduks, kamēr 15 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles bija Renāram Birkānam.

Mājiniekiem kārtējo reizi individuāli labu maču aizvadīja Viktors Iljins, kurš guva 26 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 22 uzvaras 24 mačos, savukārt ar 16 panākumiem 18 dueļos seko "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" ir 17 uzvaras 22 cīņās, bet 16 panākumus 24 spēlēs guvusi "Ogre".

Piektajā vietā ar piecām uzvarām 14 mačos ir "Valka"/"Valga", kam ar astoņiem panākumiem 24 cīņās seko "Betsafe"/"Liepāja", bet ārpus izslēgšanas turnīra zonas ar septiņām uzvarām 28 mačos ir "Jēkabpils".

Tāpat tuvu pirmajam sešiniekam ir arī "Latvijas Universitāte", kas iekrājusi septiņus panākumus 25 mačos. Savukārt turnīra tabulu noslēdz "Valmiera"/ORDO, kas savākusi četras uzvaras 27 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!