Foto: handball.lv/Elvijs Ozoliņš
Dobeles REIR un Jēkabpils Sporta skolas (SS) handbolistes sestdien iekļuva Latvijas virslīgas čempionāta pusfinālā.

Ceturtdaļfināla otrajā spēlē Dobeles komanda savā laukumā ar 37:26 (17:15) pārspēja Salaspils SS komandu, divu maču summā gūstot virsroku ar 72:51.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 11 gūtiem vārtiem bija Anna Aleksa Stankeviča, kamēr pretiniecēm tikpat iemeta Dace Potapova.

Dobelnieces pusfinālā tiksies ar valsts čempioni Stopiņu NHK.

Tikmēr Jēkabpils SS mājās ar 31:26 (16:6) uzvarēja LSPA, divu spēļu summā gūstot panākumu ar 66:49.

Jēkabpilietēm ar desmit gūtiem vārtiem rezultatīvākā bija Simona Ārmane, bet LSPA rindās ar deviņiem precīziem metieniem izcēlās Marija Zaščerinska.

Jēkabpils komanda pusfinālā tiksies ar Ludzas "Latgolu".

Virslīgas kopvērtējumā uzvarēja Stopiņu NHK komanda, kam sekoja Ludzas "Latgols", šīm komandām nodrošinot vietu pusfinālā. Tālāk bija Jēkabpils Sporta skolas komanda, ceturtā bija Dobeles REIR, piekto vietu guva Salaspils Sporta skola, bet sestā bija LSPA. Regulāro čempionātu septītajā pozīcijā noslēdza LAT-2002/"Dobele".

Šosezon sieviešu virslīgā sešām pērn startējušajām komandām pievienojās arī Latvijas junioru izlases bāzes komanda LAT-2002/"Dobele", kas čempionātā piedalījās bez vietas izcīnīšanas tiesībām, startējot tikai regulārajā turnīrā.

Sieviešu virslīgā komandas regulārajā turnīrā aizvadīja trīs apļus. Izslēgšanas turnīra pusfinālam automātiski kvalificējās regulārā turnīra divas labākās komandas, bet vienības, kas izcīnījušas no trešās līdz sestajai vietai (neskaitot jaunatnes izlases rezultātu), aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Iepriekšējā sezonā virslīgas ieviešu turnīrā triumfēja Stopiņu NHK komanda, dramatiskā finālsērijā ar 2-1 apspēlējot Dobeles REIR spēlētājas. Toreiz pirmie divi mači noslēdzās pēcspēles metienu sērijā, bet trešajā Stopiņu spēlētājas guva panākumu ar vienu vārtu pārsvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!