Foto: F64

Pieredzējušais latviešu aizsargs Arvīds Reķis uz vēl vienu sezonu pagarinājis līgumu ar Vācijas augstākās līgas (DEL) komandu Augsburgas "Panther", vēsta klubs.

Pašlaik 39 gadus vecais Reķis DEL aizvadījis 534 mačus, tajā skaitā 418 "Panther" kreklā. Šajā sezonā Reķis 46 spēlēs izcēlās ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -9.

Tikmēr "Panther" palika pēdējā starp 14 komandām un izslēgšanas turnīram nekvalificējās.

"Arvis ir pieredzējis hokejists, kuru vēlējāmies paturēt savā komandā. Viņš viennozīmīgi ir piemērs jaunajiem hokejistiem," klubs citē "Panther" trenera Maika Stjuarta teikto.

Iepriekš Reķis "Panther" komandu pārstāvēja no 2003. līdz 2008. gadam, bet nākamās divas sezonas latviešu aizsargs spēlēja arī Volfsburgas "Grizzly Adams" rindās.

2010. gadā viņš pievienojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandai Rīgas "Dinamo", kurā pavadīja četras sezonas, bet 2014. gadā latviešu aizsargs atgriezās Augsburgā.

Pirms četriem gadiem Reķis saņēma Vācijas pasi, kas viņam ļauj šīs valsts klubos skaitīties kā vietējam spēlētājam.

Latvijas izlases sastāvā viņš piedalījies trijās olimpiādēs un septiņos pasaules čempionātos. Pēdējo reizi viņš valstsvienības kreklu uzvilka 2016. gada septembrī, kad palīdzēja Latvijas valstsvienībai Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

DEL turnīrā spēlē arī Latvijas izlases uzbrucējs Rihards Bukarts, kurš pirms mēneša pievienojās Berlīnes "Eisbaren" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!