Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Olimpiskajai čempionei Alinai Zagitovai, kā arī titulētajai Karolīnai Kostnerei piedzīvojot izgāšanos, par pasaules čempioni daiļslidošanā dāmām piektdien Itālijā negaidīti kļuva Kanādas pārstāve Keitlīna Osmonda.

Pēc īsās programmas līdere bija mājiniece Kostnere, kurai šīs bija noslēdzošās sacensības karjerā, bet tikai nedaudz viņai zaudēja galvenā favorīte Zagitova no Krievijas, kamēr Osmonda bija ceturtā.

Savukārt izvēles slidojumā Osmonda uzrādīja labāko rezultātu, kamēr konkurentes nodemonstrēja nepārliecinošu sniegumu. Vispirms fiasko cieta olimpiskā čempione Zagitova, kura piedzīvoja trīs kritienus, atkrītot uz piekto vietu. Vienu reizi krita arī Kostnere, kura beigās palika ceturtā.

Summā kanādiete nopelnīja 223,23 punktus, kamēr uz goda pjedestāla tika arī divas Japānas pārstāves. Sudraba medaļu ar 210,90 punktiem ieguva Vakaba Higuči, kura pēc īsās programmas bija vien astotā, bet pie bronzas ar 210,08 punktiem tika Satoko Mijahara.

Tikmēr Kostnere izvēles slidojumā bija piektā, summā ar 208,88 punktiem paliekot ceturtā, bet Zagitova piektdien uzrādīja vien septīto rezultātu, summā ar 207,72 punktiem esot piektajā pozīcijā.

Osmonda februārī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs kopā ar Kanādas izlasi triumfēja komandu sacensībās, bet individuāli viņa tika pie bronzas godalgas, zaudējot Zagitovai un citai krieviete Jevgēņijai Medvedevai. Savukārt pērn pasaules čempionātā Osmonda bija otrā aiz Medvedevas.

Medvedeva uzvarēja iepriekšējos divos pasaules čempionātos, taču šajās planētas meistarsacīkstēs nestartēja.

Patlaban 31 gadu vecā Kostnere, kura ir 2012.gada pasaules čempione, kā arī pieckārtēja Eiropas čempione un 2014.gada Soču olimpisko spēļu bronzas medaļniece, pēc pasaules čempionāta noslēgs savu sportistes karjeru.

Jau vēstīts, ka Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska īsajā programmā piedzīvoja kritienu un palika pēdējā vietā starp 37 dalībniecēm, netiekot pie izvēles slidojuma.

Savukārt Deniss Vasiļjevs vīru sacensībās ceturtdien bija devītais īsajā slidojumā, bet izvēles programmu daugavpilietis rādīs sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!