Foto: LETA

Latvijas izlases basketbolisti Jānis Timma un Jānis Strēlnieks piektdien guva attiecīgi desmit un septiņus punktus, palīdzot savām komandām izcīnīt uzvaras ULEB Eirolīgas 28.kārtas mačos.

Timma ar Vitorijas "Baskonia" komandu, kuru pārstāv arī Rinalds Mālmanis, spāņu klubu derbijā viesos ar rezultātu 86:73 (16:16, 27:24, 20:18, 23:15) pārspēja Barselonas "Lassa" komandu, kuras sistēmā ir Rodions Kurucs.

Savukārt Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" savās mājās ar rezultātu 89:82 (30:15, 19:27, 21:15, 19:25) uzvarēja turnīra pastarīti Stambulas "Anadolu Efes" no Turcijas, pārtraucot divu neveiksmju sēriju turnīrā.

"Baskonia" komanda spēra ļoti platu soli pretim izslēgšanas spēlēm, jo atlikušajos divos mačos tai pietiks ar vienu uzvaru. Savukārt "Olympiakos" sev praktiski garantējusi vismaz trešo vietu pamatturnīrā, kas ļaus tikt pie sava laukuma priekšrocībām izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā, kur Strēlnieka pārstāvētais klubs iekļuva jau iepriekš.

Timma piektdien bija ļoti produktīvs, jo nopelnīja 20 efektivitātes rādītāja punktus, kas bija trešais labākais rādītājs "Baskonia" rindās. Viņš spēlēja 20 minūtes un 36 sekundes, trāpot vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no trim trejačiem, kā arī abus "sodiņus". Tāpat latvietis arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izdarīja četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra četras bumbas, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja piezīmi un izprovocēja vienu pārkāpumu.

Tikmēr Mālmanis un Kurucs bija savu komandu pieteikumos, taču laukumā nedevās.

"Baskonia" komanda izšķirošo pārsvaru ieguva pēdējā ceturtdaļā, kurā veica 14 punktu izrāvienu, panākot 77:58 savā labā.

Viesiem vācietis Johanness Foigtmans guva 17 punktus, bet "Lassa" rindās ar 21 punktu izcēlās soms Peteri Koponens.

Savukārt Strēlnieks piektdien spēlēja 17 minūtes un 20 sekundes, trāpot divus no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem. Tāpat viņš izdarīja divas rezultatīvas piespēles un pieļāva divas kļūdas, nopelnot trīs piezīmes un izprovocējot vienu pārkāpumu, šajā mačā nopelnot trīs efektivitātes rādītāja punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Nikola Milutinovs, bet Vasilis Spanulis un Jannis Papapetru sameta pa 17 punktiem katrs. Tikmēr "Anadolu Efes" rindās Krunoslavs Simons izcēlās ar 18 punktiem.

"Olympiakos" jau pirmajā ceturtdaļā iekrāja 15 punktu pārsvaru, bet pēc puslaika bija vadībā ar 49:42. Pirms pēdējās ceturtdaļas mājinieki atradās priekšā ar 13 punktiem, tomēr beigās "Anadolu Efes" parādīja sīkstu pretestību, pietuvojoties līdz trim punktiem (82:85), taču izglābties nespēja.

ULEB Eirolīgā 28.kārtā piektdien notika arī divu Krievijas klubu derbijs, Maskavas CSKA komandai, kura jau nodrošinājusi sev pirmo vietu pamatturnīrā, viesos ar 90:73 (29:17, 24:20, 15:21, 22:15) pārspējot Maskavas apgabala "Himki".

CSKA rindās Nando de Kolo guva 17 punktus, bet "Himki" līderis Aleksejs Šveds izcēlās ar 20 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Arī "Himki" ir nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Vēl vienā mačā Vācijas vienība Bambergas "Brose" savās mājās ar 93:88 (28:19, 27:23, 22:26, 16:20) uzvarēja Malagas "Unicaja" no Spānijas. "Brose" rindās Rikijs Hikmens sameta 28 punktus, bet "Unicaja" komandā ar 26 punktiem izcēlās Nemanja Nedovičs. Šīs abas komandas uz vietu ceturtdaļfinālā vairs nepretendē.

Jau vēstīts, ka ceturtdien latviešu basketbolists Dairis Bertāns iemeta sešus punktus, bet viņa pārstāvētā Itālijas komanda "AX Armani Exchange Olimpia" piedzīvoja kārtējo zaudējumu, savā laukumā ar 89:93 (23:17, 20:23, 22:28, 24:25) piekāpjoties Spānijas čempionei "Valencia Basket".

Zaudējumu ceturtdien piedzīvoja arī Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris", kas viesos ar 81:88 atzina Spānijas granda Madrides "Real" pārākumu. Tiesa, par spīti zaudējumam "Žalgiris" pirmo reizi kopš 1999.gada sasniedzis ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 23 uzvarām 28 cīņās ir Maskavas CSKA, kam ar 20 panākumiem seko Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet 19 uzvaras ir Pirejas "Olympiakos".

Tālāk ar 17 uzvarām seko Madrides "Real" un Atēnu "Panathinaikos Superfoods", kamēr 16 panākumi ir Maskavas apgabala "Himki" un Kauņas "Žalgiris" kontā.

Šīs septiņas komandas nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Pirmo astoņnieku ar 15 uzvarām noslēdz Vitorijas "Baskonia", kamēr Telavivas "Maccabi FOX" vienība iekrājusi 13 panākumus 28 mačos.

Šīs abas komandas savā starpā tiksies nākamajā kārtā. Pirmā apļa spēlē "Maccabi FOX" savās mājās uzvarēja ar 74:68.

Tikmēr 11 uzvaras guvušas Bambergas "Brose", Belgradas "Crvena Zvezda mts", "Valencia Basket" un Malagas "Unicaja", pa deviņām uzvarām ir Barselonas "Lassa" un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" komandām, savukārt pēdējā vietā ar sešām uzvarām ir Stambulas "Anadolu Efes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!