Foto: AP/Scanpix/LETA
Francijas daiļslidošanas deju pāris Gabriela Papadaki un Gijoms Sizerons piektdien Milānā planētas meistarsacīkstēs ar jaunu pasaules rekordu kļuva par līderiem pēc īsās dejas.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs sudraba godalgas ieguvušais Francijas duets par savu priekšnesumu nopelnīja 83,73 punktus, kas ir jauns pasaules rekords. Viņi tikai par 0,06 punktiem pārspēja olimpisko čempionu kanādiešu Tesas Virtū un Skota Moira Phjončhanā iespēto.

Tikmēr otro vietu piektdien ieņēma amerikāņi Medisona Habela un Zakarijs Donohjū, kuri tika pie 80,42 punktiem, bet trešie ir kanādieši Keitlina Vīvere un Endrjū Požē, kas nopelnīja 78,31 punktu.

Papadaki un Sizerons ir 2015. un 2016.gada pasaules čempioni, bet pērn viņi palika otrie aiz Virtū un Moira, kuri šoreiz savu planētas čempionu titulu neaizstāv.

Izvēles deju 20 labākie dueti veiks sestdien.

Jāpiebilst, ka Papadaki un Sizerons februārī olimpiskajās spēlēs tieši īsajā programmā piedzīvoja nepatīkamus brīžus, jo dejas beigās tērpa sagriešanās dēļ tika atsegta Papadaki krūts, kā rezultātā Francijas duets zaudēja punktus.

Vēlāk piektdien Milānā tiks noskaidrotas pasaules čempionāta medaļnieces dāmu sacensībās, kur līdere ir Karolīna Kostnere no Itālijas, apsteidzot olimpisko čempioni Alinu Zagitovu.

Jau vēstīts, ka Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska īsajā programmā piedzīvoja kritienu un palika pēdējā vietā starp 37 dalībniecēm, netiekot pie izvēles slidojuma.

Savukārt Deniss Vasiļjevs vīru sacensībās ceturtdien bija devītais īsajā slidojumā, bet izvēles programmu daugavpilietis rādīs sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!