Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova Maiami WTA "Premier" sērijas turnīra vienspēļu sacensību trešajā kārtā tiksies ar titulēto baltkrievieti Viktoriju Azarenku.

Tas kļuva zināms pēc tam, kad 28 gadus vecā Azarenka otrās kārtas mačā ceturtdien pārspēja amerikānieti Medisonu Kīzu. Baltkrieviete bija mača vadībā ar 7-6, (7:5), 2-0, kad Kīza traumas dēļ spēli nebija spējīga turpināt.

Līdz ar to kādreizējā pasaules ranga līdere Azarenka kļuvusi par pasaules 17. raketes Sevastovas trešās kārtas pretinieci. Abas sportistes savstarpēji kortā līdz šim nav tikušās.

Tā kā Sevastova šajā turnīrā ir starp izliktajām tenisistēm, viņai pirmā kārta bija brīva. Tikmēr pasaules ranga 186.vietas īpašniece Azarenka pirmajā kārtā ar 6-3, 6-0 sagrāva citu amerikānieti Katerīnu Belisu, kura rangā atrodama 44.pozīcijā.

Azarenka šajā turnīrā piedalās ar rīkotāju piešķirto ielūgumu jeb "wild card".

Turnīra ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā šī pāra uzvarētāja tiksies ar kādu titulētu tenisisti - tā būs pasaules ranga līdere, rumāniete Simona Halepa vai poliete Agņeška Radvaņska.

Kā vēstīts, Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko Maiami WTA "Premier" sērijas turnīra vienspēļu sacensības sāks ar cīņu pret ungārieti Tīmea Babošu, kurai līdz šim gan labāk veicies dubultspēlēs.

Abām Latvijas tenisistēm šajā turnīrā paredzēta dalība arī dubultspēļu sacensībās, kur viņām pirmajā kārtā pretī stāsies taivānietes Kaičeņa un Latiša Čanas, kuras izliktas ar otro numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!