Foto: F64

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Pasaules kausa sezonas pēdējā posmā Tjumeņā 10 kilometru sprintā palika ceturtais, tikai divas sekundes atpaliekot no sudraba pozīcijas. Kā skaidro pats sportists, slēpes slīdējušas labi, bet pirms finiša vajadzējis ātrāk sākt paātrinājumu.

Rastorgujevs pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm teicami veica sprinta sacensības Pasaules kausa posmā Kontiolahti, atkārtojot karjeras labāko rezultātu – otro vietu. Tā bija tikai otrā reize karjerā, kad viņš kāpa uz goda pjedestāla, bet ceturtdien Tjumeņā viņu no goda pjedestāla šķīra vien 1,7 sekundes.

Latvijas biatlonists ceturtdienas sacensībās šaušanā bija precīzs un bija gana ātrs slēpošanā, tādējādi esot viens no kandidātiem uz medaļu. Neapturams kārtējo reizi bija pasaules biatlona līderis Martēns Furkāds, kurš ar precīzu šaušanu bija pirmais, bet cīņa par otro un trešo vietu risinājās starp vairākiem sportistiem – finišā otro no divu sportistu dalītās sestās vietas šķīra 10 sekundes.

Pēc otrās šaušanas Rastorgujevs bija trešais, šo pozīciju saglabājot arī pirmajā starpfinišā ceļā uz finišu. Pēdējā laika ņemšanas vietā 700 metrus pirms finiša Latvijas biatlonists bija otrais, par 0,5 sekundēm apsteidzot francūzi Simonu Destjē, bet turpat tuvumā bija vācietis Ēriks Lesers un zviedrs Fredriks Lindtsrēms. Pēdējos metros Rastorgujevs bija lēnāks par Destjē un Lindstrēmu, samierinoties ar ceturto pozīciju.

"Tās divas sekundes palika pēdējā aplī "sēžot" pārāk ilgi aiz Tarjei Bē un pārāk vēlu bēgot prom tikai pēdējā kalnā pirms finiša. Slēpes gāja labi, vajadzēja ātrāk sākt paātrinājumu uz finišu," pēc sacensībām sacīja Rastorgujevs.

Sestdien Pasaules kausa sezonas pēdējā posmā Tjumeņā vīrieši sacentīsies 12,5 kilometru iedzīšanā, kur Rastorgujevam ir labas izredzes pacīnīties par medaļu. Savukārt sezona noslēgsies svētdien ar 15 kilometru masu startu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!