Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Itālijas pilsētā Milānā pārliecinoši izpildīja pasaules čempionāta īso programmu, uzrādot tajā devīto labāko rezultātu un nodrošinot iespēju turpināt sacensības ar izvēles programmu.

Par savu priekšnesumu Vasiļjevs nopelnīja 84,25 punktus, kas viņam starp 37 startējušiem dalībniekiem deva 9. vietu. No sava personīgā rekorda īsajā programmā, kas tika sasniegts šogad Eiropas čempionātā, Vasiļjevs atpalika 0,86 punktus. Eiropas meistarsacīkstēs Latvijas sportists izcīnīja augsto ceturto vietu.

Īsās programmas priekšnesumu Latvijas sportists iesāka ļoti pārliecinoši, sekmīgi izpildot pirmos lēcienus, kā arī trīsarpus aksela lēcienu, ar ko viņam bija problēmas pirms tam šosezon, turklāt turpinājumā Latvijas pārstāvis sekmīgi izpildīja trīskāršo flipu. Kopumā Vasiļjevs savu programmu noslidoja bez lielām kļūdām, nodemonstrējot vienu no spilgtākajiem sniegumiem īsajā programmā.

Sacensību līderis pēc īsās programmas ir amerikānis Nātans Čens, kurš ieguva 101,94 punktus. Nepilnus divus punktus no viņa atpaliek Krievijas daiļslidotājs Mihails Koļada (100,08 p.), bet trešajā pozīcijā ir vēl viens ASV sportists Vinsents Žu (96,78 p.).

Izvēles programma vīriem norisināsies sestdien.

Sieviešu sacensībās dienu iepriekš Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska īsajā programmā parādīja neveiksmīgu sniegumu, kurā piedzīvoja kritienu, sacensības noslēdzot pēdējā 37. vietā un netiekot pie iespējas izpildīt izvēles programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!