Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas klubs "Manchester United" iesniedzis pieteikumu par profesionālas sieviešu futbola komandas izveidi.

Mančestras "United" ir vienīgais premjerlīgas klubs, kuram nav savas sieviešu futbola komandas. "United" gan senāk ir bijusi dāmu futbola komanda, taču 2005. gadā tā tika likvidēta, to pamatojot ar resursu novirzīšanu jauniešu futbolam.

Anglijas Futbola asociācija saņēmusi Mančestras komandas pieteikumu un, ja neradīsies nekādi šķēršļi, "Manchester United" sacensības būs jāuzsāk Sieviešu superlīgas otrajā divīzijā.

Anglijas Sieviešu superlīgā ir divas divīzijas un katrā no tām spēlē desmit komandas. Vienības, kuras izkrīt no otrās superlīgas, nākamajā sezonā turpina cīņu sieviešu premjerlīgas sacensībās, kas ir sadalītas sešās divīzijās un kur piedalās 72 komandas.

"United" pārstāvis Eds Vudvords pavēstīja, ka Mančestras sieviešu komandai ir jāveido tāds pats imidžs kā vīriešu vienībai. Tāpat viņš uzskata, ka Mančestras kluba jauniešu komandu spēlētājiem ir jāsniedz iespējai nokļūt līdz augstākā līmeņa futbolam.

Anglijas sieviešu superlīgas augstākās divīzijas līdere ir Londonas "Chelsea", kas 11 spēlēs izcīnījusi 27 punktus, bet tās tuvākā sekotāja ir Mančestras "City", kas savukārt 11 mačos tikusi pie 26 punktiem. Labāko trijnieku pašlaik noslēdz Londonas "Arsenal" ar 20 punktiem desmit spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!